До Всесвітнього дня філософії

Всесвітній день філософії (з 2002 до 2005 року – Міжнародний день філософії) відзначається в третій четвер листопада за регламентом ЮНЕСКО в понад 70 країнах світу. Україна підтримала святкування 2006 року, провівши в КНУ ім. Т. Шевченка Міжнародний науковий симпозіум, присвячений цьому дню.

Головна мета свята – зробити науку ближчою якомога ширшому колу зацікавлених. Як стверджують мислителі, «філософія народжується з природного прагнення людських істот цікавитися собою і світом, у якому вони живуть». Протягом століть саме філософія закладала основи критичного, незалежного й творчого мислення, навчаючи всіх мислити про думки, досліджувати фундаментальні істини, вивіряти посилки й будувати власні висновки. У сьогоднішньому повному викликів світі вона допомагає нам знайти спільні платформи для обговорення глобальних проблем і перетворень, долучаючи до філософської спадщини, відкриваючи сферу повсякденного мислення для нових, актуальних ідей та стимулюючи публічні дебати мислителів і громадянського суспільства.

У фонді нашої бібліотеки є багато книг про давніх філософів та навіть їхні твори, а також навчально-методична й наукова література з дисципліни.

 

Усю цю добірку ми презентуємо на книжковій виставці «Філософія – це дослідження мудрості», яка представлена цими днями в бібліотеці. Запрошуємо до перегляду!

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: