Екскурсія до музею-заповідника А.С. Макаренка

Листопад 2016 року видався насиченим і багатим на різні події для кафедри публічного управління та адміністрування. Так, незабутні приємні спогади залишила в пам’яті здобувачів 2 курсу за напрямом «Менеджмент» ОКР «Бакалавр» (скороченого терміну навчання) та 1 курсу спеціальності «Менеджмент організацій та адміністрування» (СВО «Спеціаліст»); спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ( СВО «Бакалавр») екскурсія до музею-заповідника А. С. Макаренка – видатного педагога, розташованого в мальовничому куточку Полтавщини в с. Ковалівка).

На території музею здобувачі мали можливість відвідати Червоний і Білий будинки, флігель, та низку малих меморіальних об’єктів – вхідну арку, альтанку, колодязь, погріб, сходи до річки, пристань («пірс»).

У восьми залах Червоного будинку, в яких розміщена основна експозиція, студенти познайомилися зі сторінками життя А.С.Макаренка та керованих ним виховних колективів, творчу діяльність педагога, долі його вихованців, втілення в життя макаренківських педагогічних ідей сьогодні.

У Білому будинку була проведена екскурсія по відновленим навчальним класам, спальням дівчат, клубові, майстерні, робочому кабінеті А.С.Макаренка, в якому ним були написані перші сторінки «Педагогічної поеми».

Блукаючи залами Червоного та Білого будинків, всі занурилися у ту епоху. А потім видалася нагода поблукати по цій заповідній території.

Відвідувачі спустилися сходами сходи до річки на пристань («пірс»), де в приємній компанії швидко організували пікнік, ділилися своїми враженнями. В головах кружляли нові ідеї для своєї діяльності та бажання реалізувати їх у життя, відчуття творчої атмосфери цього незабутнього місця.