Екскурсія ФЕМ у ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка»

З метою вивчення передового досвіду управління виробничою діяльністю сільськогосподарських підприємств 23 березня 2016 року викладачі й студенти факультету економіки та менеджменту відвідали виробничий підрозділ «Гоголево» ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка» Шишацького району, що є структурною одиницею агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Екскурсія видалась досить насиченою та цікавою: спеціалісти підприємства ділилися власним досвідом, здобутками та проблемами; ознайомилися з організацією утримання основного стада великої рогатої худоби; спостерігали за процесом доїння в молочному залі «Паралель» (40 голів). В ході спілкування з фінансовим директором Безручко Ларисою Григорівною та головним економістом Кульпінським Віталієм Францовичем, з’ясували, що до складу ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка» входять 10 виробничих підрозділів: «Агро-Маяк», «Балясне», «Гоголеве», «Золота гора», «Орданівка, ім. Шевченка, «Шишацька», «Яреськи», «Яреськівський цукровий завод», «Шишацький комбікормовий завод». У кожного виробничого підрозділу своя історія, але всі разом – це дружна, велика родина, яка щоденно працює на спільний результат.

Одним із пріоритетних напрямків роботи товариства є галузь тваринництва, зокрема молочне скотарство. Реконструюються ферми, встановлюється сучасне обладнання, створюються відповідні побутові умови для персоналу, підвищується продуктивність тварин та покращується якість молока. Загалом, в ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка» утримується більше 13 тисяч голів великої рогатої худоби, з них майже 7 тисяч дійних корів. Молоко реалізується «екстра» та вищим ґатунком.

ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка» постійно співпрацює із сільськими радами, де орендує землі. У рамках соціального партнерства надає матеріальну допомогу школам, дитячим садочкам, лікарням, будинкам культури. Не залишаються поза увагою керівництва і самодіяльні художні колективи, спортивні команди та вся талановита сільська молодь.

Підприємство не збирається збавляти темпу розвитку, адже попереду ще багато нереалізованих цікавих ідей, проектів та непідкорених вершин, які обов'язково вдасться підкорити.