Екскурсія на Дібрівський кінний завод

6 листопада 2019 року для учасників і переможців щорічного конкурсу  креативних композицій із природних матеріалів «Багряна феєрія», у якому взяли участь студенти факультетів агротехнологій та екології та ветеринарної медицини, за сприяння профспілкового комітету Полтавської державної аграрної академії, була організована захоплююча екскурсія на Дібрівський кінний завод Миргородського району.

 

Під час екскурсії студенти ознайомилися з історією створення кінного заводу, з його здобутками та сьогоденням. Учасники екскурсії мали змогу дізнатися про особливості створення кормової бази для коней, технологію вирощування, збору, складування та збереження сіна, раціональним використанням пасовищ та необхідністю забезпечення цієї унікальної галузі тваринництва збалансованими та повноцінними кормами.

 

Одержану інформацію студенти спеціальностей «Агрономія», «Екологія», «Захист і карантин рослин» можуть використовувати на навчальних заняттях з рослинництва, кормовиробництва, землеробства, дисциплін екологічного спрямування. Для студентів факультету ветеринарної медицини надана інформація, зокрема про особливості утримання і розведення коней, їхню поведінку та профілактику хвороб, має вагоме практичне значення.

Висловлюємо вдячність працівникам Дібрівського кінного заводу за теплий прийом і можливість не тільки побачити їхніх прекрасних вихованців, але й покататися на них.

Окрім того, учасники і переможці конкурсу «Багряна феєрія» мали можливість відвідати Мгарський Спасо-Преображенський монастир, який називають духовним джерелом Полтавського Хрестовоздвиженського монастиря.

 

Діяльність: