Екскурсія студентів академії до Полтавської міської ради та виконавчого комітету

«Кожен має право на доступ
до публічної інформації»
(ЗУ «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 № 2939-VI )

21 вересня 2017 р. здобувачі вищої освіти 1 курсу спеціальностей «Політологія» і «Публічне управління та адміністрування» ПДАА побували на професійно зорієнтованій екскурсії в Полтавській раді та виконавчому комітеті.

На вході до ошатної будівлі, пам’ятки архітектури 1806 року, студентство привітав депутат міської ради Олександр Миколайович Глазов, здобувач СВО «Магістр» спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

Естафету зустрічі перейняв начальник управління звернень громадян, організаційної роботи та загальних питань Ігор Орестович Верига. Він надав змістовну, а головне професійно корисну, інформацію щодо місії, структури системи місцевого самоврядування, повноважень Полтавської міської ради та виконавчого комітету. Підкреслив соціальну орієнтованість роботи даного органу і продуманість облаштування будівлі для подання звернень громадянами, в тому числі і з особливими потребами.

«Головне у самоврядуванні – це надати жителям сіл, селищ, міст можливість самостійно вирішувати питання місцевого значення. Адже ніхто краще, ніж жителі цих населених пунктів, не знає їхніх потреб, бажань, інтересів» – зазначив. Ігор Орестович Верига.

В залі засідань депутатів міської ради студенти мали можливість поспілкуватися з Олександром Миколайовичем Глазовим, посидіти в кріслах депутатського корпусу, роздивитися електронну систему голосування, задати йому як представнику місцевої влади «наболілі» питання. А найбільш спритні зі студентським азартом по-черзі перевіряли на зручність крісло мера м. Полтава Олександра Федоровича Мамая.

 

Фотографуючись з депутатом міської ради, тримаючи в руках його депутатське посвідчення, студенти розмірковували про власну успішну кар’єру.

А що ж думають з приводу екскурсії самі першокурсники?

Враженнями поділилась студентка 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Інна Кулібаба: «Для нас організували чудовий захід, надали можливість відкрити для себе щось нове та дізнатися більше про наші місцеві органи влади. Розповідь про міськраду, манера подачі інформації, знайомство з депутатським залом, показ мандату, екскурсія по будівлі, привітність членів ради вразили усіх присутніх на заході. Майбутні фахівці зрозуміли, що не випадково говорять: «Полтава – перлина України, її історична і духовна скарбниця – місто, в якому хочеться жити».

Обмінявшись враженнями всі погодилися, що варто докласти максимум зусиль, щоб приєднатись до міської еліти!!!».