Фестиваль активних громадян

 

З 13 по 16 вересня Херсонщина приймала гостей з усієї України в рамках проведення Фестивалю активних громадян. Об’єднавши учасників у групи за інтересами організатори сформували 12 груп у яких учасники і працювали всі дні. Під час фестивалю було проведено експедиції до дванадцяти ОТГ Херсонської області, які беруть активну участь у проекті «Активні Громадяни».

Експедиції були розподілені за наступними тематиками:

  • Туризм – розробка нових туристичних маршрутів по селах для гостей та жителів, або створення нових туристичних об'єктів.
  • Молодь – підтримка активності молодих людей та ідей творчої молоді.
  • Спорт – активний відпочинок задля популяризації серед жителів міста здорового способу життя та облаштування спортивних локацій.
  • Мистецтво – оригінальне облаштування сільських локацій.
  • Громадський простір – облаштування місць відпочинку та мальовничих куточків міста, благоустрій паркових та зелених зон для відпочинку.

Головною метою фестивалю є дослідження впливу проекту «Активні громадяни» на гіпер-локальні громади та налагодженні партнерських відносин між організаціями-учасницями проекту «Активні Громадяни» та локальними громадами Херсонської області. Участь у фестивалі – це можливість познайомитись із молодіжними ініціативами м. Херсона, долучитись до мапування різноманітності районів міста.

Приймаюча організація у Херсонській області – Благодійний Фонд «Об’єднання». З 2015 по 2018 р. Фондом було реалізовано 131 проект соціальної дії у 29 населених пунктах Херсонської області.

Участь у фестивалі взяли координатори проектів соціальної дії, які реалізовані або реалізуються партнерами; активні учасники та учасниці локальних тренінгів за програмою «Активні Громадяни»; фасилітатори програми «Активні Громадяни» а також координатори проекту «Активні Громадяни» від партнерської організації. Полтавську державну аграрну академію представляла помічник ректора, старший викладач кафедри підприємництва і права Тетяна Бардіна.

Нагадаємо, що в червні 2018 року в академії був проведений перший тренінг за програмою «Активні громадяни» від Британської ради в Україні.

І вже 26-27 вересня Ви маєте можливість взяти участь черговому тренінгу за програмою «Активні громадяни» від Британської ради в Україні (посилання на новину) та отримати фінансування на реалізацію власного проекту соціальної дії.

Не зволікайте, а мерщій заповнюйте анкету та долучайтеся до спільноти Активних громадян України!

 

Мітки: 

Діяльність: