Феєрія наукової роботи 2018-2019 навчального року: «Науковий пікнік» для здобувачів вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування»

27 червня 2019 року напередодні відзначення Дня Конституції викладачі кафедри публічного управління та адміністрування, зокрема завідувач кафедри Лозинська Т.М., професор Сердюк О.І., доценти Мирна О.В., Шупта І.М., Щетініна Т.О. та здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» 1, 2 та 3 курсу побували на «Науковому пікніку», що відбувся на території Ботанічного саду Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Проведення самого пікніку ініціював актив студентського наукового гуртка «Територія науки», зокрема В. Будаква, І. Барановська, М. Янкіна та керівник гуртка доцент І.М. Шупта.

«Науковий пікнік» дав можливість всім провести час з максимальною корисністю: відпочити на лоні дивовижної природи, посмакувати випічкою, свіжими овочами та фруктами, в інтерактивній формі дізнатися про соціальну відповідальність влади та громадянина, згуртуватися, щоб пройти цікавий квест.

На початку заходу про підсумки наукової діяльності за 2018-2019 навчальний рік поінформувала завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Лозинська Тамара Миколаївна. Найбільш старанні здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» отримали подяки з рук завідувача кафедри.

Далі здобувачів 1 та 2 курсу поділили на дві команди, які отримали карти-орієнтири для виконання завдань надзвичайно цікавого квесту, котрий розробили та провели для них третьокурсники Барановська Ірина, Будаква Валерія та Янкіна Марина.

Студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» провели також і «мозковий штурм» на тему : «Соціальна відповідальність влади і громадянина: конституційний консенсус». Розробниками та модераторами заходу виступили студенти 3 курсу, а першокурсники та другокурсники цієї ж спеціальності були активними та креативними гравцями двох команд – «Влада» і «Громадянське суспільство». У ролі фахівця-консультанта виступила завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Т. М. Лозинська.

Проведений «науковий пікнік» став для студентської молоді гарним прикладом реалізації в практичній площині буденного життя норм Конституції України. Так, стаття 34 Основного Закону країни говорить про те, що «кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань». Дійсно, такий формат заходу як «науковий пікнік» лише підкреслив та посилив атмосферу наукової дискусії, емоційного обміну думок та поглядів, що притаманна активному студентському середовищу.

Стаття 45. Кожен, хто працює, має право на відпочинок.

Природа займає величезне місце в житті кожної людини. Дуже приємно прислухатися до шелесту дерев, милуватися небом, квітами. Саме завдяки природі людина отримує додаткові ресурси. Після проведення пікніку практично всі учасники говорили лише про задоволення та позитивні емоції – додаткові ресурси для подальших справ, які очікують нас попереду.

Стаття 53. Кожен має право на освіту.

Перша частина назви заходу – науковий. І вона дійсно довела, що саме завдяки формату наукового пікніку можна популяризувати знання про публічне управління та адміністрування. Значний науковий ефект від проведення подібних заходів є цілком очевидним — це розширення меж освітянського простору для студентської молоді: від української науки до основ світобудови (в західних країнах це називається Nature).

P.S. Після проведення цього заходу всі отримали додаткові знання. Ми більше згуртувалися, відкрили щось нове один в одному. Очевидним є той факт, що наука – це тривалий процес, що здійснюється поступово. Проте навіть незначне зрушення в науковому житті навіть однієї кафедри може призвести до суттєвих змін. Сподіваємося, що практика проведення «наукових пікніків» стане в подальшому гарною традицією кафедри у підготовці публічних управлінців.

 

 

 

Кафедра публічного управління та адміністрування і актив студентського наукового гуртка «Територія науки» висловлює щиру вдячність організаторам та учасниками «Наукового пікніку» за підтримку даної ініціативи та активну участь в її реалізації.