Фінансова грамотність – шлях до успіху

Фінансова грамотність у реаліях сучасного суспільства необхідна кожному громадянину, а навчатися їй потрібно вже зі шкільних років. Фінансова грамотність – неодмінний атрибут сучасної успішної людини, саме вона дає змогу управляти власними й сімейними фінансами, а також бути активним учасником на ринку фінансових послуг.

Факультет обліку та фінансів  7.11.2019 р.  гостинно зустрів  учнів 11 класу Полтавської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 27, для яких  у рамках фінансової грамотності було проведено лекцію-бесіду з елементами тренінгу на тему: «Прибуток, інвестиції та купівельна спроможність грошей».

 

Під час лекції у формі бесіди з елементами тренінгу з використанням наочних матеріалів школярі мали змогу ознайомитись із сутністю грошової одиниці, її купівельною спроможністю, інфляцією, паритетом купівельної спроможності, нетрадиційними показниками виміру купівельної спроможності, такими як «Індекс Бігмака» та «Індекс борщу». Окрім того школярам розповіли про методику визначення обсягу грошової маси, необхідної для обігу, яка не розкручує інфляційну спіраль. Запропонований тренінг дозволяє відпрацювати базові навички стосовно фінансової грамотності, зокрема сформувати погляд школярів стосовно того, що цінність грошей змінна в часі, що гроші повинні «працювати», інакше їх можна втратити, окрім того під час тренінгу школярі усвідомили, що гроші не є безмежними і саме від вдалого планування залежать подальші можливості.

 

Зустріч провели:

Декан факультету обліку та фінансів, професор кафедри економічної теорії та економічних досліджень, к. е. н., доцент Дорогань-Писаренко Людмила Олександрівна.

Заступник декана факультету обліку та фінансів, доцент кафедри фінансів і кредиту, к. е. н., доцент  Безкровний Олександр Валентинович.

Заступник декана з виховної роботи факультету обліку та фінансів, доцент кафедри бухгалтерського обліку та економічного контролю, к. е. н.  Ліпський Роман Вікторович.

Доцент  кафедри фінансів і кредиту, к. е. н., доцент Дроботя Яна Анатоліївна.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: