Гості з наукового ліцею № 3

Полтавська державна аграрна академія підтримує тісні зв’язки із закладами освіти різних рівнів міста, області, держави. Нещодавно (26 лютого 2020 р.) до нас завітали гості з наукового ліцею № 3 міста Полтава: учні 10-х класів з учителями математики та фізики.

Гостей зустріли керівник підрозділу з організації виховної та іміджевої діяльності Радочіна Юлія та заступник декана з виховної роботи інженерно-технологічного факультету Овсієнко Юлія.

Неформальне спілкування розпочалось з історії створення академії, розповіді про основні етапи становлення вишу, про здобутки минулого й сьогодення, плани на майбутнє. Серед видатних випускників, які навчались у різні роки в ПДАА, є не лише науковці, а й спортсмени, учасники художньої самодіяльності і просто талановиті люди. Для демонстрації спортивних здобутків академії гості завітали до єдиного у світі музею гирьового спорту, у якому зберігається найбільша у світі колекція спортивних гир. Гості мали можливість не лише почути історії окремих найвидатніших експонатів і їхніх власників, а й спробувати себе в ролі важкоатлетів.

 

Наступною запланованою локацією став анатомічний музей кафедри нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин, де доцент кафедри кандидат ветеринарних наук Омельченко Ганна розповіла про історію створення музею, презентувала експонати з поясненнями і демонстраціями.
Відновлювані джерела енергії – одна з найбільш актуальних тем сьогодення, тому наступним етапом екскурсії стало відвідування наукової лабораторії Енергозбереження та відновлювальних джерел енергії. Перед гостями виступив з розповіддю-демонстрацією керівник лабораторії Калініченко Володимир, кандидат технічних наук, доцент, який розповів про сонячні колектори й батареї, продемонстрував їхню роботу. Відвідувачі зацікавилися питаннями державних «зелених тарифів», термінів окупності устаткування, економічним ефектом від користування сонячною енергією.

 


Наступним місцем зустрічі став інженерно-технологічний факультет, де перед учнями виступили з розповідями-презентаціями Флегантов Леонід, кандидат фізико-математичних наук, доцент, професор кафедри загально-технічних дисциплін, з доповіддю на тему: «Навіщо майбутнім інженерам вивчати математику?».

Старший викладач кафедри загальнотехнічних дисциплін Рижкова Тетяна провела демонстраційні презентації сконструйованих розробок, що вивчають здобувачі вищої освіти в межах навчальної дисципліни «Фізика», та наукових досліджень здобувачів вищої освіти інженерно-технологічного факультету Полтавської державної аграрної академії.

Здобувач вищої освіти першого курсу денної форми навчання ступеня вищої освіти магістр за спеціальністю Агроінженерія Величко Кирило продемонстрував роботу сконструйованих пристроїв прийому, передачі та випромінювання електромагнітного поля.

  

Зустріч не залишила майбутніх абітурієнтів байдужими до історії, сьогодення, цікавих презентацій і розповідей з наукової тематики. Сподіваємося на подальшу цікаву й корисну  співпрацю шкіл міста, області й держави з Полтавською державною аграрною академією.