Громаді моєї мрії – бути ! ! !

11 грудня 2018 року відбувся фінальний етап Обласного конкурсу творчих робіт для школярів та юнацтва «Громада моєї мрії», заснованого Полтавською державною аграрною академією та Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування за інформаційної підтримки Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації. з метою активізації участі молоді у розвитку місцевої громади, сприяння формуванню громадянських компетентностей та розвитку громадської активності, створення належних умов для прояву патріотизму, високих моральних якостей.

Основні завдання Конкурсу:

  • залучення здобувачів повної загальної середньої, професійно-технічної та передвищої освіти до планування позитивних змін у соціальному, економічному та культурному розвитку громад;
  • виховання патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до рідного краю, України;
  • створення умов формування громадянина, здатного до свідомого вибору, підвищення громадянської культури учнів та студентів;
  • поширення системи етичних норм, правил поведінки, що склались у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей та уявлень про добро, честь і гідність, громадянський обов`язок, совість, справедливість;
  • утвердження духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей;
  • популяризація суспільно значущих форм діяльності учасників.

Вела засідання голова журі Тамара Миколаївна Лозинська, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування ПДАА, д. держ. упр., професор.

Співголовою жюрі виступив Володимир Пилипович Микійчук, виконавчий директор Асоціації «Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування». До складу жюрі, яке визначило проекти-переможці також увійшли: В. П. Писаренко, професор кафедри публічного управління та адміністрування ПДАА, д. держ. упр.; О. А. Галич, декан факультету економіки та менеджменту ПДАА, к. е. н.; О. І. Сердюк, професор кафедри публічного управління та адміністрування ПДАА, к. е. н.; О. І. Тутка, селищний голова Шишацької селищної ради.

Протягом першого етапу конкурсу до організаційного комітету надійшло 16 творчих робіт, 58 учнів працювало над проектами.

Проекти, подані на конкурс, були надзвичайно різними. Стосувалися облаштування території закладу позашкільної освіти, парків відпочинку, енергоефективності, популяризації здорового способу життя тощо.

З вітальним словом до учасників конкурсу звернулись перший проректор ПДАА П. В. Писаренко, декан факультету економіки та менеджменту О. А. Галич, співголова жюрі В. П. Микійчук (виконавчий директор Асоціації «Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування»), член організаційного комітету журі С. П. Явтушенко (заступник директора з навчально-виховної роботи навчально-виховного комплексу № 16  м. Полтава).

​     

Потужний творчий запал фінальному етапу конкурсу додав і виступ одного з кращих музичних колективів ПДАА вокального ансамблю «Мала-Хіт».

Презентацію для учасників конкурсу про творчі можливості та відкритий сучасний світ представила студентка спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Валерія Будаква, яка брала участь у кількох міжнародних проектах.

Відповідно до Положення учасники конкурсу презентували свої проекти розвитку громад та відповіли на запитання щодо їх змісту.

При визначенні переможців конкурсу журі враховувало відповідність творчих робіт та їх презентацій встановленим критеріям оцінювання (Протокол оцінювання проектів).

Диплом першого ступеня присуджено Анастасії Ждановій, учениці 10 класу Піщанської гімназії Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області – за творчу роботу «Енергозберігаючі технології як засіб зменшення плати за комунальні послуги» (Презентацію дивися тут)

Диплом другого ступеня відзначені:

Альона Прокопенко, Богдан Гирман, Дарія Мельник, учні Хорішківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М. В. Остроградського Козельщинського району Полтавської області за творчу роботу «Молодь – за популяризацію здорового способу життя (облаштування спортивного майданчика в Хорішківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М. В. Остроградського)» (Презентацію дивися тут);

Гостудим Дар’я, Дряпак Ангеліна, учениці 11 класу Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чутівської районної ради Полтавської області за творчу роботу «Соціальний проект «Повір у себе»»(Презентацію дивися тут).

Диплом третього ступеня вибороли:

Злидень Андрій, вихованець Козельщанського будинку дитячої та юнацької творчості Полтавської області – за творчу роботу «Подвір’я закладу позашкільної освіти. ХХІ століття» (Презентацію дивися тут);

Білокінь Юлія, Корнет Анна, Дейко Дарина, учениці Комунального закладу «Тростянецький навчально-виховний комплекс» Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області – за творчу роботу «Школа моєї мрії» ((Презентацію дивися тут);

Бугрій Євгеній, Носенко Андрій, Чаленко Олександр учні 8 класу Худоліївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Семенівської районної ради Полтавської області – за творчу роботу «Здоров’я дітей – майбутнє України» (Презентацію дивися тут)

.

За громадську активність, позитивність бачення перспектив розвитку громади, популяризацію суспільно значущих форм діяльності всі інші учасники конкурсу були відзначені грамотами.

За підтримки Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування учням-учасникам святкового зібрання вручили новорічні подарунки – солодощі. Також на переможців чекає поїздка до Верховної Ради.

Учнів-учасників конкурсу гостинно запросили відвідати музей історії Полтавської державної аграрної академії, де для них яскраву екскурсію з елементами інерактиву провела завідувач музею Н. В. Локес.

Для учнів-старшокласників надзвичайно цікавим стало відвідування Навчально-виробничого підрозділу із селекції та насінництва ПДАА. і

Для Полтавської державної аграрної академії, як для закладу вищої освіти, дуже важливо долучитися до можливості взаємодіяти зі шкільною молоддю в її прагненні покращити життя в своїй школі, своїй громаді, а в майбутньому дозволить створити Україну нашої мрії!

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: