Громадський форум «Мікроклімат міста»

         Першочергові заходи з вдосконалення екологічного моніторингу для створення комфортного життєвого середовища в місті Полтава обговорювали під час громадського форуму «Мікроклімат міста» на тему «Застосування еко-моніторингу на основі смарт-технологій для регулювання мікроклімату в місті Полтава» (23.04.2019р.).

         Організаторами форуму виступили Полтавська міська рада та КО «Інститут розвитку міста». Громадський форум проводився в рамках проекту Smart City, а Полтава є одним із чотирьох міст в Україні, яка виграла конкурс у Фонді Фрідріха Науманна.

                 Учасниками заходу були представники міської влади, громадських організацій, депутатського корпусу, фахівці профільних управлінь та відділів органів місцевого самоврядування, студенти вищих навчальних закладів, представники бізнесу та активні мешканці міста.

         В роботі форуму «Мікроклімат міста» прийняли участь перший проректор академії,професор кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, д.с.-г.-н., Писаренко П.В., доцент кафедри, к.х.н. Плаксієнко І.Л. та студенти другого курсу кафедри екології, члени навчально-наукового гуртку «Зелена варта».  

                      

                 На форумі було відзначено, що створення екологічного безпечного середовища життєдіяльності для полтавчан є одним із пріоритетних проектів Концепції інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030», тож завданням форуму стали пошук та обговорення шляхів вдосконалення екоконтролю за міським середовищем, аби Полтава набула статус «Екоеталон України».

 

            Під час пленарної дискусії та в робочих групах спільно з експертами детально обговорено організацію постійного моніторингу стану екологічної ситуації в м. Полтаві; створення онлайн-платформи для інформування містян про результати вимірів екологічних показників, а також презентовано напрацювання учасників щодо регулювання проблем з поліпшення мікроклімату в місті.

 

         Негативний вплив на екологію повертається до нас негативним впливом на наше здоров'я, самопочуття та якість життя. Тому, сьогодні все більше і більше полтавців розуміють це і хочуть бачити у майбутньому наше місто екологічним, безпечним та комфортним. 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: