ХVІ Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини

4 грудня 2019 року в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського відбувся ХVІ Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, який відвідали здобувачі вищої освіти 1 та 2 курсів спеціальності «Філологія» факультету обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії.

 

Перший день фестивалю в Полтаві відкрив документальний фільм «Bellingcat: правда в світі постправди», у якому йшлося про перебіг розслідування збитого на Донеччині 17 липня 2014 року пасажирського літака «Боїнг-777».

Фільм демонструвався англійською мовою з українськими субтитрами, тому для майбутніх перекладачів перегляд кінострічки став гарним стимулом для розвитку мовленнєвих навичок. Після перегляду фільму глядачі мали змогу долучитися до його обговорення.

Кінострічка сприяла розширенню світогляду здобувачів вищої освіти та формуванню їхньої громадянської позиції, актуалізувала проблему дотримання прав людини як у нашій країні, так і в інших країнах світу.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: