Іноземні студенти вперше святкували Масляну

Студенти-іноземці, які навчаються на факультеті підготовки іноземних громадян, вивчають різні предмети російською та українською мовами, що допоможуть їм у майбутньому отримувати вищу освіту за обраною спеціальністю.

Вивчають іноземці і такий цікавий предмет як «країнознавство». На заняттях з країнознавства студенти знайомляться з історією та традиціями України; святами, звичаями та обрядами українського народу. Вивчаючи тему «Українські свята», дізналися іноземці і про Масляну (або Сирну седмицю) – тиждень перед Великим постом, коли українці святкують весняне пробудження природи.

За повір'ям, чим яскравіше і цікавіше прожити масляний тиждень, тим щасливішим і багатшим буде рік. Тож іноземні студенти вирішили долучитися до однієї з традицій Масляної – приготування млинців.

У гуртожитку № 1 під керівництвом викладачів (кураторів груп) Мікос І. М. і Токуєвої Н. В. студенти із Йорданії, Марокко та Китаю приготували тоненькі рум'яні млинці, які надзвичайно сподобалися іноземцям. Вони навіть навчилися, перевертаючи млинці, підкидати їх на сковорідці, як справжні професіонали. «Я вперше готую млинці, – сказала студентка із Марокко Ель Хаті Імане. – У нас на батьківщині є схожа страва, але млинці, які ми сьогодні приготували, були надзвичайно смачними!». І хлопці, і дівчата із різних країн світу тепер добре знають рецепт українських млинців. «Млинці схожі на сонце! – сказав  студент Ракуш Мехді. – А це – символ весни, на яку ми так довго чекали…». Будемо сподіватися, що нашим іноземним студентам, як стверджують знавці старовинних традицій, вдалося розбудити весну й прогнати зиму…