Кафедра ПУА продовжує співпрацю з фахівцями на майданчику eTutorium

21 квітня 2020 р. завідувач кафедри публічного управління та адміністрування ПДАА, доктор з державного управляння, професор Лозинська Т. М. у форматі вебінару на порталі eTutorium провела заняття «Реформа територіальної організації влади» для державних службовців категорій «Б» і «В» апарату та структурних підрозділів Полтавської обласної державної адміністрації, які востаннє підвищували кваліфікацію понад три роки тому.

 

У ході проведення навчання обговорювалися не лише питання адміністративно-територіального устрою країни, організації влади на субрегіональному рівні й особливості функціонування інституту префектів, а й зверталася увага на загострення фінансових проблем ОТГ у зв’язку із проведенням карантинних заходів щодо запобігання поширенню вірусної інфекції COVID-19, на підзвітність голів рад і розмежування функцій між органами та рівнями влади.

Безсумнівно, в умовах незавершеної реформи територіальної організації влади актуалізується проблема фінансової спроможності територіальних громад, спричинена стрімким скороченням надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: