Кафедра публічного управління та адміністрування продовжує співпрацю з фахівцями

Протягом перших місяців 2020 року кафедра публічного управління та адміністрування Полтавської державної агарної академії продовжила співпрацю з  Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (ЦППК). Минулоріч активну взаємодію кафедри із ЦППК було підкріплено Договором про співпрацю.

Свій науковий, методичний та творчий доробок викладачі кафедри публічного управління та адміністрування презентують професійній, вдумливій та вдячній аудиторії слухачів ЦППК.

25 лютого 2020 р. у ході першої сесії професійної програми для посадових осіб місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, вперше призначених на посади в органи місцевого самоврядування, відбувся «круглий стіл» на тему «Оновлення Конституції України як передумова реалізації наступного етапу реформи влади в Україні». Цей захід, присвячений актуальним питанням реформи децентралізації, для слухачів проводили завідувач кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр., професор Лозинська Тамара Миколаївна та доцент кафедри публічного управління та адміністрування, к.і.н., доцент Щетініна Тетяна Олексіївна.

 

4 березня 2020 р. завідувач кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр., професор Лозинська Тамара Миколаївна провела тренінг із проблем гендерного бюджетування для посадових осіб органів місцевого самоврядування, які вперше призначені на посади.

Того ж дня тематичну зустріч «Поняття та політика електронної демократії» організувала професор кафедри публічного управління та адміністрування, к. е. н., доцент Сердюк Ольга Іванівна. Важливі питання впровадження інструментів електронної демократії обговорювали з посадовими особами виконавчих комітетів об’єднаних територіальних громад Полтавської області.

 

Проведення подібних заходів для фахівців-практиків з різних куточків Полтавщини дає можливість викладачам кафедри визначити актуальні питання публічного управління, а набутий досвід спрямовувати на удосконалення рівня підготовки здобувачів вищої освіти як майбутніх посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування.