Кафедра публічного управління та адміністрування вітає Олександра Ульянченка, переможця конкурсу студентських наукових робіт!

29 листопада 2017 року в Полтавській обласній раді відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів конкурсу студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад».

У заході взяли участь керівники обласної ради, структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, творчої, педагогічної та наукової інтелігенції, журналісти.
Щорічний конкурс студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад» заснований Полтавською обласною радою з метою сприяння суспільним ініціативам студентської молоді, її залучення до активної участі у житті територіальних громад області.
У 2017 році кращими визнані роботи, які містять не лише науково-теоретичні, а й практичні дослідження для розвитку територіальних громад, побудови громадянського суспільства.
Лауреатами конкурсу стали 7 студентів вищих навчальних закладів
ІІ-ІV рівнів акредитації Полтавської області.



Серед них здобувач вищої освіти СВО «Магістр» спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Олександр Ульянченко, якого відзначено третьою премією за наукову роботу «Обмеження тютюнопаління в скверах і парках міста у контексті підвищення якості життя населення (на прикладі м. Полтава)».
Почесні відзнаки лауреатам конкурсу студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад» вручили Євгеній Холод та Анатолій Ханко.



Олександр Ульянченко у своїй науковій роботі запропонував цікавий варіант вирішення проблеми обмеження паління тютюнових виробів в громадському просторі міста, а саме, спорудження альтанок, павільйонів чи навісів для тютюнопаління у парках, скверах. Перевагою подібних конструкцій є проста система побудови та розміщення, варіативність дизайну, форм та об'єму, що дозволяє обрати таку, яка б відповідала стилю архітектурного оточення.



Згідно проекту Олександра Ульянченко доцільно встановити тридцять альтанок у десяти парках і скверах м. Полтава: Корпусному парку, Парку Воїнів-афганців, Дендропарку, Березовому сквері, Павленківському парку, Парку ім. І. Котляревського, Парку Перемоги, Парку Прирічному, Петровському парку та у Сонячному парку. Розрахована загальна вартість проекту благоустрою громадського простору – 491,8 тис. грн.



Співробітники кафедри публічного управління та адміністрування щиро вітають Олександра Ульянченко!!! Зичать подальших успіхів у науковій діяльності! Бажають практичного втілення всіх його креативних ідей в життя!!!