КО «Інститут розвитку міста» знайомив студентів спеціальності «ПУА» з проблемами та шляхами розвитку м. Полтава

4 травня 2018 р. студенти 2 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» в рамках вивчення дисциплін «Публічне управління та адміністрування» та «Адміністративний менеджмент» відвідали КО «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради.

З роботою Інституту студентів познайомили його директор Левченко Юрій Анатолійович, та депутат Полтавської міської ради, менеджер проектів Інституту Глазов Олександр Мимколайович, які  розповіли про мету, особливості створення та функціонування організації, основні проблеми, на вирішення яких орієнтована діяльність Інституту.

Студентам було представлено Концепцію інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030», яка має довгостроковий та партисипативний характер, орієнтована на поєднання всіх основних функціональних сфер міста, урахування потреб сьогодення та майбутнього, а також неформальне планування розвитку території міста.
Дана концепція визначає стратегічні напрями розвитку міста і створює фундамент для оновлення його генерального плану, ґрунтується на міжнародних цінностях і цілях.
Концепція інтегрованого розвитку є результатом аналітичної роботи фахівців та залучення жителів міста. У ній визначено шість ключових інтегруючих сфер, що потребують першочергової уваги:
1. Диверсифікація економіки.
2. Посилення статусу Полтави як регіонального центру.
3. Розвиток туризму та культури
4. Житло та житлова інфраструктура
5. Поліпшення мобільності
6. Довкілля та розвиток зелених зон

Студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» цікавилися програмами, спрямованими на вирішення основних, «болючих» проблем м. Полтави, станом їх реалізації та перспективами впровадження додаткових проектів, залучення іноземних інвестицій та грантових коштів.

Висловлюємо вдячність за проведену екскурсію Левченку Ю. А., директору КО «Інститут розвитку міста», та Глазову О.М., депутату Полтавської міської ради, випускнику академії (спеціальності «Публічне управління та адміністрування»).
Заняття було організовано та проведено за участі викладачів кафедри публічного управління та адміністрування Мирної О. В., Браславець Т. М.

Аудиторія: 

Діяльність: