КОНКУРС ЕСЕ «Свідомий вибір професії – крок в УСПІШНЕ МАЙБУТНЄ»

Навчаєшся у 10 – 11 класі? Вже знаєш, ким хочеш стати в майбутньому?

Розкажи нам про професію своєї мрії та який внесок у розвиток країни ти плануєш зробити власною працею. Адже це дуже важливий крок, тому необхідно відноситися до нього з максимальною відповідальністю, прислухатися до себе і обрати ту професію, що буде приносити задоволення та відчуття внутрішньої гармонії.

 

Для кого конкурс: учні 10 - 11 класів.

Есе повинно розкривати:

  • твої плани та очікування щодо обраної професії;
  • якими ти бачиш свій розвиток в професії та перспективи самореалізації;
  • який внесок ти зробиш своєю працею у розвиток країни.

 

Вимоги до оформлення есе:

Тези приймаються обсягом до 7-х повних сторінок.

У правому верхньому кутку – Ім’я, Прізвище / клас, навчальний заклад, місто / контактний телефон та електронна пошта автора есе.

Нижче через один інтервал – текст есе, що має бути формату А4, набраний у редакторі MS Word. Усі поля – 20 мм, гарнітура – Times New Roman, кегль (розмір) – 14, міжрядковий інтервал – 1,5 з абзацним відступом 1,25 см. Рисунки необхідно виконати у тому ж редакторі за допомогою функції «Створити рисунок». Не допускаються скановані рисунки, а також ті, що не підлягають редагуванню.

! Не потрібно перетворювати свою роботу на збірку цитат.

! Цитування та додаткова література не є обов’язковими та додатково оцінюватись не будуть.

! Назва файлу з есе обов’язково має містити твоє ім’я та прізвище. Наприклад, Іванова_есе_конкурс. У темі листа вказуй «Конкурс есе».

 

Есе необхідно надіслати до 2 березня на електронну адресу: o_lega@ukr.net.

Телефон для довідок: +380993707137 Ксенія Володимирівна Черненко

Про результати буде повідомлено 5 березня. За результатами конкурсу буде сформовано в електронному вигляді Збірник есе і розіслано на електронні адреси всіх учасників.

Есе перевірятимуть викладачі кафедри бухгалтерського обліку та економічного контролю Полтавської державної аграрної академії.

Переможці візьмуть участь у воркшопі від викладачів та отримають інші цінні призи.

Зразок оформлення есе

Марія Пащенко,

учениця 11 класу,

Полтавська загальноосвітня школа

 І-ІІІ ступенів №7 імені Т.Г.Шевченка 

м. Полтава

+380506665577; rthjd_ggg@ukr.net

 

Кожна людина прагне досягти чогось у житті. Ми можемо змінити світ, розкривати свої таланти, здобути нові знання, принести користь суспільству. А це можливо тоді, коли в душі є прагнення працювати, вдосконалюватись і творити. Якщо людина не має бажання трудитись і навчатись, вона залишається десь там, у минулому.

По-перше, ті, хто не має в житті мети, не намагаючись збагатити себе ні духовно, ні матеріально, просто існують у своєму окремому світі. По-друге, людина, яка чогось прагне в житті і докладає до цього зусиль, стає мудрішою. Не можна не згадати Ярослава Мудрого з однойменного твору Івана Кочерги: «Він ніколи не зупинявся на досягнутому, намагався зробити життя русичів кращим, хоч часто ставав на хибний шлях». По-третє, людину, котра прагне принести користь суспільству і навчити чомусь людей, поважають і завжди будуть пам’ятати. Саме такою прагну бути я.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: