Літня школа АПД 2018 року

З 22 по 29 вересня 2018 року студенти факультету економіки та менеджменту Полтавської державної аграрної академії Влада Федорченко, Андрій Дмитренко, Анастасія Вибиванець та Катерина Дейнеко взяли участь у «Літній школі АПД 2018», яка відбувалася у м. Київ за ініціативи Міжнародної організації «Агрополітичний діалог», Науково-методичного центру «Агроосвіта» та за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини.

Головною метою даного заходу є ознайомлення студентів українських аграрних закладів вищої освіти з Європейським досвідом щодо організації аграрної політики, освіти та бізнесу, а також удосконалення практичних навичок спілкування англійською мовою. З цією метою літня школа проводилася англійською мовою, а до викладання в ній були запрошені представники провідних німецьких організацій та компаній, що працюють в Україні та Німеччині.

За час навчання учасники Літньої школи отримали знання від лідерів проектів Двосторонньої коопераційної програми Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини , представників Німецько-Української промислово-торговельної палати, Українського клубу аграрного бізнесу, Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew, Європейської комісії, Leibniz Institute of Agricultural Development in Transition Economies IAMO та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

У програмі літньої школи було також включено проведення екскурсій до Міжнародних компаній, зокрема – «Bayer», «Horsch», «Ropa», «ADFZ» та багато інших, де учасники мали можливість ознайомитися із специфікою їхньої діяльності та роботою компаній і підприємств зсередини.

На момент завершення літньої школи, кожен учасник підготував та презентував короткий фінальний проект, презентація, з її наступним обговоренням. У презентації учасники висвітлювали власну точку зору на те, як німецький досвід, отриманий під час літньої школи, може бути використаний для його подальшого розвитку наукової діяльності чи працевлаштування. На честь закінчення Літньої школи АПД відбулася вечеря та зустріч з німецькими партнерами.

 

Учасники Літньої школи висловлюють щирі слова подяки організаторам за неоціненний досвід отриманий протягом інтенсивного тижня навчань!

 

Статтю підготували Влада Федорченко та Андрій Дмитренко – учасники літньої школи АПД 2018, студенти академії

 

Діяльність: