Міжвузівський вебінар з роботодавцями

28 жовтня 2020 року викладачі кафедри харчових технологій Будник Н. В., Юхно В. М., Дубова Г. Є., Кодак Т. С., Кайнаш А. П., Сукманов В. О., Ножечкіна-Єрошенко Г. М. і студенти спеціальності 181 «Харчові технології» ПДАА взяли активну участь у вебінарі «Сучасні методи виробництва молочних продуктів», організатором якого була компанія «Danone» – провідний виробник молочної продукції в Україні. Учасниками онлайн-вебінару стали 110 студентів і викладачів Національного університету харчових технологій, Полтавської державної аграрної академії, Білоцерківського Національного аграрного університету та Херсонського державного аграрного університету. У ході вебінару досить докладно були розглянуті основні технологічні операції переробки молока на різноманітні молочні продукти.

Слухачів ознайомили з історією створення чорного йогурту «Активія», який був випущений як новий бренд напередодні Хе́ллові́ну. Вебінар супроводжувався досить інформативною презентацією та відеороликами. Під час онлайн-спілкування представник підприємства, пан Віталій Бурдюг змістовно відповідав на всі поставлені запитання, продемонстрував рух молока по технологічній схемі виробництва, показав лінії фасування готової продукції, навів цікаві факти про виробництво в цифрах. Особливу увагу акцентував на процесах сепарування, деаерації та пастеризації молока, охолодження молочних сумішей. Він ґрунтовно розповів про роботу відділу якості на підприємстві. Вагому цінність мала інформація про наповнювачі, які використовуються в технології виробництва йогуртів.

Представниця відділу по роботі з персоналом неодноразово наголошувала, що вони раді бачити наших здобувачів вищої освіти у себе на виробничій практиці як молодих спеціалістів, адже з 2019 року після підписання меморандуму та договору про співпрацю Полтавська державна аграрна академія підтримує тісні взаємозв’язки з підприємством.

 

 

 

Під час вебінару проводився розіграш призів від компанії «Danone». Студенти спеціальності 181 «Харчові технології» ПДАА вже не вперше беруть участь у вебінарах цього виробника. Минулої зустрічі саме вони стали переможцями й отримали подарунки від компанії з доставкою за вказаною адресою. Загалом зустріч була досить інформативною та цікавою, спрямованою на подальшу співпрацю.