МОН інформує: якість вищої освіти і розвиток наукового та інноваційного потенціалу університетів мають інтегрувати в себе найкращі міжнародні практики

13 вересня 2021 року в присутності Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Віцепрезидента Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анни Б’єрде відбулося підписання Угоди про позику щодо фінансування інвестиційного проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» у розмірі 200 млн доларів США.

Документ підписали Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет і директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі.

«Сьогодні відбулася знакова подія, яка засвідчує повернення Світового банку до комплексної підтримки реформування освіти України після більш як 10-річної перерви. Для мене честь підписувати від імені України щодо фінансування інвестиційного проєкту “Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів”. Якість вищої освіти і розвиток наукового та інноваційного потенціалу університетів мають інтегрувати в себе найкращі міжнародні практики. Впевнений, що саме цей п'ятирічний проєкт – один із кроків до продовження якісних перетворень в освітній сфері. Системна трансформація вищої освіти вимагає часу, і  важливим у цьому процесі є підтримка широкого кола стейкхолдерів сфери, зокрема й наших міжнародних партнерів», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Детальніше...

Діяльність: