На базі ПДАУ розпочав роботу експертний центр “Milk Local Product”

У межах реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ 20 жовтня відбулося офіційне відкриття експертного центру «Milk Local Product», який працюватиме на базі нашого Університету.
Функціонування цього центру значно розширить перспективи не лише для студентів і викладачів ПДАУ, але й виробників крафтових сирів. Так, на базі експертного центру «Milk Local Product» з’являться можливості для проведення:

  •  навчальних тренінгів і практичних занять для здобувачів вищої освіти ПДАУ;
  •  студентських досліджень для написання дипломних і дисертаційних робіт;
  •  підвищення кваліфікації крафтових виробів на договірних засадах;
  •  експертної оцінки крафтової продукції тощо.

Окрім того, у зв’язку з відкриттям експертного центру «Milk Local Product» запланована організація навчання робітничій професії сировара. Нині існує необхідність у введенні відповідного навчального курсу, адже це дозволить людям, які навчилися варити сир, отримати документ про відповідну освіту та вийти на європейський ринок. Заплановано, що навчання триватиме протягом року. Уже зараз проводяться заходи щодо організації навчального курсу.

Охочим навчитися варити сир на курсі викладатиме випускниця ПДАУ, експерт у галузі сироваріння Тетяна Дядечко. Саме вона напередодні провела пробний запуск виробничих потужностей  експертного центру “Milk Local Product”. Під час відкриття експертного центру всі охочі мали змогу дегустувати молочну продукцію (йогурти та м’який сир) власного виробництва, яку приготувала Тетяна Дядечко за допомогою наявного у центрі обладнання.