Науково-практичний семінар до Дня довкілля «Захисник природи»

         Кафедрою екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля разом з закладами загальної середньої освіти м. Полтава проведено науково-практичний семінар до Дня довкілля «Захисник природи» (24.04.2019р.).

         На семінарі були присутні перший проректор ПДАА, д.с.-г.н., проф. Писаренко П.В., представник Управління освіти Виконавчого комітету Полтавської міської ради Севастьян Л. О., викладачі,  провідні фахівці в галузі екології та студенти ПДАА, вчителі та учні закладів загальної середньої освіти м. Полтава.

Мета науково-практичного семінару -  зосередження уваги спільноти закладів вищої та середньої освіти на глобальних екологічних проблемах; залучення молоді до наукових досліджень у напрямку екології та розробки заходів щодо захисту об’єктів довкілля від техногенного забруднення.

В рамках семінару доповідачами було продемонстровано результати наукових досліджень з екомоніторингу об’єктів навколишнього середовища на Полтавщині та біоіндикації, наслідків антропогенного впливу на навколишнє середовище та впливу антропогенних чинників на здоров’я людини, розвитку туризму на Полтавщині та багато ін.

                 Після підведення підсумків теоретичної частини учасники семінару прийняли участь у флешмобі "Ми за здоровий спосіб життя!", організованому нашими студентами .

         Наші гості побували в супроводі доцента кафедри екології Калініченка В.М. в лабораторії енергозбереження та  відновлювальних джерел ПДАА.    Учасники семінару здійснили також екскурсію мальовничою парковою зоною ПДАА під керівництвом  доцента кафедри захисту рослин Самородова В.М., який розповів гостям історію створення нашого парку та  показав унікальні види рослин нашого парку.

         У кінці цієї захоплюючої екскурсії учасники семінару посадили нові саджанці у створеному кафедрою екології куточку паркової зони ПДАА.

         «Плани захистити повітря та воду, дику природу насправді є планами захисту людини!» (Стюард Юдал)

 

Аудиторія: 

Діяльність: