Науково-практичний семінар «Сучасне нормативно-правове регулювання податкових відносин»

Податкове законодавство України є одним із найскладніших у правовій системі України. Разом з тим спостерігається тенденція щодо його нестабільності. Проте, як показує практика правозастосування, зміни, що вносяться до законів України з питань оподаткування, досить часто спричиняють нові проблеми.

Можна без перебільшення сказати, що податки – це фінансове підґрунтя існування держави, мірило її можливостей у світовому економічному просторі щодо розвитку науки, освіти, культури, гарантування економічної безпеки, зростання суспільного добробуту населення.

Проблема побудови ефективної податкової системи – одна із найбільш актуальних в процесі розвитку в Україні ринкових відносин та інтегрування української економіки в світовий ринок. Її вирішення повинно здійснюватися шляхом вивчення, аналізу і творчого осмислення як існуючої в Україні законодавчої бази, так і накопиченого у світі досвіду в сфері оподаткування, створення та забезпечення ефективної діяльності органів Державної податкової служби з урахуванням нових соціалізованих підходів до надання ними адміністративних послуг.

З нагоди проведення Всеукраїнського тижня права та в рамках укладеного договору про співпрацю ГУ ДПС у Полтавській області із Полтавською державною аграрної державної академії 12 грудня 2019 року  в.о. начальника ГУ ДПС у Полтавській області Рябковою Аллою Михайлівною було проведено науково-практичний семінар для здобувачів вищої освіти Полтавської державної аграрної академії на тему: «Сучасне нормативно-правове регулювання податкових відносин». Здобувачі вищої освіти ПДАА мали можливість отримати інформацію щодо впровадження новацій Державною податковою службою у сфері обслуговування платників податків, визначити перспективи створення ефективної податкової системи, адекватної потребам соціально-орієнтованої економіки.

Учасники заходу відзначили, що успішне проведення науково-практичного семінару безпосередньо керівником податкового органу є свідченням вдалого поєднання професіоналізму, практичного досвіду та краси і еталоном для сприйняття сучасного керівника державного органу.

Готовність податкової служби до відкритого діалогу, її активне включення у освітньо-науковий процес підтверджують позитивні тенденції щодо переходу від фіскальної моделі роботи до сервісної, сприяють налагодженню партнерських відносин з платниками податків, визначенню ефективного механізму співпраці контролюючих органів, громадськості та освітніх інституцій.

 

ДолученняРозмір
Іконка зображення seminar-3.jpg1.71 МБ

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: