Навчальна практика «Основи фахової діяльності» за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

29 червня 2021 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва в межах навчальної практики «Основи фахової діяльності» разом із завідувачкою кафедри технологій дрібного тваринництва Світланою Усенко відвідали Інститут свинарства і агропромислового виробництва НААН України, який є науково-методичним і головним координаційним центром в Україні з питань свинарства.

Олексій Сагло, старший науковий співробітник лабораторії наукових досліджень з питань інтелектуальної власності та маркетингу інновацій, цікаво і змістовно розповів студентам про історію створення та сьогодення наукового закладу.

 

 

Здобувачі вищої освіти у наукових підрозділах Інституту ознайомились із основними напрямами їхньої діяльності: вдосконалення існуючих і створення нових порід, типів, ліній та їх кросів для одержання високопродуктивних помісей і гібридів свиней; обґрунтування оптимальних підходів кормовиробництва, раціональної годівлі тварин різних виробничих груп; розроблення сучасних біотехнологічних і селекційно-генетичних методів у свинарстві; розроблення методів збереження та вдосконалення вітчизняного генофонду свиней; удосконалення та розроблення прогресивних та екологічно безпечних технологій виробництва свинини. 

 

Користуючись нагодою, гарант ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва другого (магістерського) освітнього рівня Світлана Усенко зустрілась із директором Інституту свинарства і АПВ НААН України Василем Волощуком, щоб обговорити вимоги до майбутніх фахівців і висловити побажання щодо оптимізації освітніх програм у світлі взаємодії роботодавців із освітянами із метою підготовки фахівців вищої категорії, які вміють діяти і приймати рішення у мінливих умовах виробництва.

Аудиторія: 

Діяльність: