Нова Суспільна ініціатива «Молодь. Наше слово»

22-23 квітня 2016 року у славному місті Полтава походив захід за представництва фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні разом з інститутом демократії та соціального прогресу в рамках Нової Суспільної ініціативи «Молодь. Наше слово».

На даному заході були присутні представники міського виконавчого комітету м. Полтави, Обласного молодіжного Центру та багатьох політичних і громадський організацій Полтавської області. Активну участь у роботі даного заходу приймали лідери студентського профспілкового руху Полтавської державної аграрної академії, а саме: Макаова Богдана Євгеніївна, Мельник Юлія Романівна, Писаренко Станіслав Михайлович.

Основними темами дискусії цього заходу були три актуальні проблеми:

  • Вірус безробіття. Чи є вакцина?
  • Освіта. Інструмент чи формальність?
  • Соціальна інтеграція молоді.

В першому блоці для обговорення питання формальності освіти, експертом була запрошена студентка факультету агротехнологій та екології Макаова Богдана. З її вуст прозвучали проблеми сучасної освіти, бажання та сподівання сучасних студентів, окреслені перспективи та напрямки розвитку системи освіти в Україні.  В інших блоках активну участь в обговоренні важливих проблем молодої людини приймали представники ПДАА, Писаренко Станіслав та профорг факультету агротехнологій та екології Мельник Юлія. Вони показали свою проактивну позицію. Богдана висловила думку, яка була повністю підтримана аудиторією, про важливість переорієнтації ринку праці, націлення на технічні спеціальності та створення позитивного іміджу професійно-технічним училищам.

На другий день роботи представниками ПДАА була представлена комплексна презентація власного бачення реформування системи освіти на основі отриманого досвіду, сучасного оформлення мультимедійних презентацій. Презентація отримала схвальні відгуки присутніх та була визнана однією з найкращих серед інших робіт експертами даного заходу.

Тож студенти нашої академії ніколи не залишаються осторонь обговорення питань сучасної освіти та проблеми безробіття. Завжди необхідно говорити своє слово та намагатися подолати труднощі.  Адже реформи та інновації – справа молодих!!!