Олімпіада з дисципліни агроекологія

05 – 07 квітня 2016 р. у Львівському національному аграрному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Агроекологія». Учасниками олімпіади були представники 12 ВНЗ України в кількості понад 40 студентів, з яких 3 представника Полтавської державної аграрної академії:   Васейко Галина, Корнієнко Анна, Фесенко Євгенія, студентки 3 та 4 року навчання за спеціальністю « Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансованого природокористування» відповідно.

До складу компетентного журі ввійшли 50 %  провідних фахівців з агротехнології, екології та біології Львівського НАУ та 50 % представників команд  - учасників олімпіади, серед яких - Писаренко Павло Вікторович – д. с.-г. н., професор, перший проректор Полтавської державної аграрної академії.

06 квітня відбулося урочисте відкриття в залі засідань Вченої ради університету. З привітальним словом виступив перший проректор університету, професор В.М. Боярчук. 

В цей же день був проведений основний етап олімпіади: І тур ( написання теоретичного завдання ) та ІІ тур (практичний – творче завдання та тестування). Студентам випала нагода не тільки перевірити свої знання, набуті протягом часу навчання, а й проявити креативність та аналітичні здібності.

Як відпочинок, після важкої та плідної праці, для учасників олімпіади була організована екскурсія у м. Львів. Студентам випала нагода відвідати основні видатні місця старовинного міста, а також почути з перших уст історії та легенди даного краю.

07 квітня відбулося підведення підсумків та нагородження переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2015-2016 н.р. з дисципліни «Агроекологія». Також журі зазначило, що в цьому році учасники показали високі знання.  Провівши детальний аналіз студентських робіт з теоретичного туру, творчого конкурсу та виконання практичних робіт, журі визначило переможців олімпіади. В тому числі, студентка 3 курсу Полтавської державної аграрної академії Васейко Галина виборола диплом третього ступеня. Також журі нагородили грамотами Корнієнко Анну за кращі результати у творчому конкурсі, а Фесенко Євгенію – за кращі результати у тестуванні. В конкурсі за кращу командну роботу команда ПДАА зайняла друге місце.