Онлайн семінар-практикум «Ліквідація насильства по відношенню до жінок»

Захист прав учасників освітнього процесу – справа потрібна, незалежно від карантинних заходів. Саме тому омбудсмен учасників освітнього процесу Полтавського державного аграрного університету Олександр Помаз взяв участь у Всеукраїнському онлайн семінарі практикумі в рамках ініціативи Генеральної Асамблеї ООН STOP НАСИЛЛЯ «Ліквідація насильства по відношенню до жінок» (6 годин / 0,2 кредиту ЄКТС), що відбувся 3 грудня 2020 року.

Жінки у всьому світі потерпають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань та в автомобільних катастрофах, разом узятих. Ми маємо визнати, що проблема насилля в Україні все ще існує. Україна як держава докладає зусиль, аби викорінити насильство в сім‘ї: ухвалено відповідний закон; країна приєдналася до кампанії ООН проти побутового насильства; започаткована загальнодержавна кампанія «Стоп-насильству». 15 листопада 2001 року в Україні був прийнятий Закон «Про попередження насильства в сім’ї». 7 листопада 2011 року від імені України була підписана Конвенція Ради Європи про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством.

 

В рамках онлайн семінару практикуму, присвяченому Міжнародному Дню боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок, були розглянуті наступні основні питання.

1. Природа насильства: як формується негативний цикл і чому з нього складно вийти?

2. Як розпізнати насильство у відносинах і мінімізувати ризики?

3. Що робити, якщо вже відбувається насильство?

4. Підтримка, а не осуд, розуміння складних почуттів і сумнівів.

5. Розбір міфів, які існують навколо насильства.

6. Способи діагностики контролю та насильства у відносинах.

7. Техніки, які допоможуть наблизитися до розуміння своїх почуттів.

8. Куди можна звернутися за допомогою.

 

Модераторами заходу виступили Олена Яковлева, д. філос. н., Голова Ради УАРМБО та Альона Шелестова, к. психол. наук, доцент КІБІТ, лікар-реабілітолог.

В результаті жорстокого поводження та домашнього насильства, жінки втрачають довіру, самоповагу та, нажаль, в більшості випадків й життя.
Тому завдання суспільства по відношенню до жінок, які стали жертвами насильства, – вселити в них надію, що вихід є!

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: