Онлайн-зустріч студентів спеціальностей 052 «Політологія» та 035 «Філологія» з омбудсменом учасників освітнього процесу

Новий 2021 рік ознаменувався для здобувачів вищої освіти Полтавського державного аграрного університету  цікавими зустрічами. І хоча через карантинні обмеження вони відбуваються в режимі відеоконференцій, проте від цього не стали менш цікавими та змістовними. Отож 18 січня відбулася онлайн-зустріч студентів спеціальностей 052 «Політологія» та 035 «Філологія» з омбудсменом учасників освітнього процесу ПДАУ Олександром Помазом.

Під час зустрічі увагу було зосереджено на проблемах протидії усім видам дискримінації в суспільстві загалом і в освітній сфері зокрема. Омбудсмен охарактеризував основні види дискримінації за ознаками расової приналежності, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, мовними або іншими ознаками.

Олександр Помаз наголосив на тому, що законодавство України ґрунтується на принципі недискримінації, що передбачає незалежно від певних ознак: забезпечення рівності прав і свобод осіб та/або груп осіб; забезпечення рівності перед законом осіб та/або груп осіб; повагу до гідності кожної людини; забезпечення рівних можливостей осіб та/або груп осіб.

Також було приділено увагу питанням протидії дискримінації за статевою ознакою, порушенням прав жінок, домашньому насильству.

Під час зустрічі студенти ознайомились із повноваженнями та функціями омбудсмена, процедурою подачі звернень, скарг, зауважень або пропозицій про порушення прав, свобод та інтересів учасників освітнього процесу. Зустріч відбулась у дружній, невимушеній атмосфері.

 

Аудиторія: 

Діяльність: