Онлайн-зустріч студентів спеціальності 035 Філологія із представником роботодавця

01 липня 2020 року в рамках проходження ЗВО 1, 2 та 3 курсів спеціальності 035 Філологія факультету обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії навчальної і виробничої практик відбулася зустріч із представником «Центру перекладів» Мандрикою Яриною – студенткою 3 курсу спеціальності 035 Філологія Полтавської державної аграрної академії, яка уже понад рік працює в цьому бюро.

Під час зустрічі Мандрика Ярина ознайомила учасників онлайн-зустрічі з напрямами роботи «Центру перекладів», особливостями перекладання спеціальних текстів, вимогами, які висуваються до роботи перекладача. Молодий фахівець наголосила на труднощах, які найчастіше виникають під час письмового перекладу, запропонувала способи їхнього подолання; надала корисні поради щодо розвитку навичок перекладання та поліпшення іншомовної мовленнєвої компетенції загалом.

Зустріч виявилася надзвичайно корисною для студентів-філологів, оскільки вони отримали відповіді на запитання від практикуючого перекладача; склали власне уявлення про майбутню професію; ознайомилися з обов’язками перекладача, специфікою його роботи; дізналися про перспективи працевлаштування в бюро перекладів.

Щиро дякуємо Мандриці Ярині, викладачам кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, нашим студентам за активну участь у заході!

Аудиторія: 

Діяльність: