Онлайн-зустріч студентів спеціальності 035 Філологія із професіоналом-практиком

Розвиток навичок іншомовного спілкування в академічному та професійному середовищах є метою освітньо-професійної програми Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська) і запорукою успішної реалізації особистості філолога-перекладача.

Як досягти ефективного результату під час перекладу різностильових та спеціалізованих текстів? Відповідь на це і багато інших питань студенти спеціальності 035 Філологія факультету обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії отримали під час онлайн-зустрічі із досвідченим перекладачем Панковою Тамарою Олексіївною. Дистанційна зустріч відбулася 23 червня 2020 року в рамках проходження ЗВО 1, 2 та 3 курсів навчальної і виробничої практик.

Тамара Олексіївна ознайомила учасників заходу з особливостями здійснення галузевого перекладу (аграрного, технічного, краєзнавчого спрямування), розповіла про специфіку роботи гіда-перекладача, окреслила характерні особливості та можливі труднощі синхронного перекладу, надала корисні поради щодо способів поліпшення мовленнєвих навичок.

Щиро вдячні Тамарі Олексіївні, викладачам кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, нашим студентам за участь у заході!

 

Аудиторія: 

Діяльність: