Онлайн-зустріч студентів спеціальності 052 Політологія та 035 Філологія з омбудсменом учасників освітнього процесу ПДАА та практичним психологом Психологічної служби ПДАА

15 липня 2020 р. відбулася онлайн-зустріч студентів спеціальностей 052 Політологія та 035 Філологія з омбудсменом учасників освітнього процесу ПДАА Помазом Олександром та практичним психологом Психологічної служби ПДАА Подлєсною Ганною.

Олександр Помаз окреслив основні аспекти академічної доброчесності як дієвого інструменту забезпечення якості вищої освіти, розглянув різновиди академічного плагіату, а також наголосив на нормативних документах, які регламентують ступінь відповідальності за порушення інтелектуальної власності.
Практичний психолог Ганна Подлєсна зосередила увагу викладачів кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін та здобувачів вищої освіти спеціальностей 052 Політологія та 035 Філологія на проявах та шляхах попередження булінгу, а також на методах протидії булінгу.
Студентам надано вичерпну інформацію про структуру та зміст «Положення про протидію булінгу (цькуванню) у Полтавській державній аграрній академії», з яким можна ознайомитися за посиланням  https://www.pdaa.edu.ua/sites/default/files/node/2371/polozhennyaproprotydiyubulingu.pdf, а також наголошено на основних аспектах роботи Психологічної служби ПДАА (https://www.pdaa.edu.ua/sites/default/files/node/1950/vidredagovanopsyhologichnasluzhbainformu2.pdf).
Для наочної демонстрації проявів булінгу були наведені приклади зі світової літературної спадщини та кінематографу. Студенти спеціальності 052 Політологія Павло Ходієнко та Владислав Гарус запропонували під час наступних зустрічей обговорити серіал «13 причин Чому?» та фільми «Опудало», «Телекінез» («Керрі»), у яких яскраво представлені прояви булінгу та запропоновані інструменти протидії йому.
Жваву дискусію серед майбутніх політологів викликала проблема політичного маніпулювання та «чорного піару», яка потребує окремої розмови