ПДАУ на IDEA FEST POLTAVA REGION-2021

15 липня в аеропорту «Полтава» відбувся перший регіональний фестиваль ідей розвитку громад Полтавської області «IDEA FEST Poltava Region – 2021».

Захід організовано з метою об’єднання професіоналів з різних сфер проєктного менеджменту. Завдяки вдало побудованим комунікаціям такого інтерактивного майданчику, на якому було представлено 18 тематичних локацій, представники територіальних громад Полтавської області отримали можливість обговорювати ідеї з представниками інших регіонів, обирати найцікавіші з них, найконструктивніші рішення та об’єднуватися для реалізації спільних проєктів.

Кафедра інформаційних систем та технологій за сприяння ректора Полтавського державного аграрного університету професора Валентини Аранчій взяла участь у Фестивалі і працювала в окремій локації «Земельний аудит». Юрій Уткін, завідувач кафедри інформаційних систем та технологій Полтавського державного аграрного університету, як спікер локації, представив проєкт «Земельний аудит як частина комплексного плану просторового розвитку громади», який базується на застосуванні інформаційної платформи «Кадастр UA».

На сьогодні, у комунальну власність територіальним громадам передані в розпорядження великі масиви земель сільськогосподарського призначення і від того, наскільки якісно буде проведено аудит земельного банку, залежить подальше наповнення бюджету і планування сталого розвитку. Питання повної інвентаризації земельного банку, збір повної інформації щодо кожної ділянки на території громади є обов’язковим елементом до планування розвитку територій, підготовки до продажу земельних ділянок. Скорочення часу на обробку значної кількості інформації за рахунок автоматизації з використанням сучасних інформаційних систем і технологій є інструментом для збереження ресурсів громад, зокрема людських, фінансових, а зрештою й часу.

Оскільки представлений проєкт є базовою частиною Комплексного плану просторового розвитку територіальних громад, і чимало питань виникає по створенню окремих складових, то до роботи в локації була запрошена завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування Полтавського державного аграрного університету професор Тамара Лозинська.

 

Особливу зацікавленість усіх, хто відвідали локацію ПДАУ, викликала можливість отримати роз’яснення щодо роботи з інструментами інформаційної платформи Кадастр UA від самого розробника та ментора проекту Кадастр UA Миколи Кондратюка (заступника директора з інноваційного розвитку компанії КвартСофт, м. Краматорськ, Україна).

 

Про важливість підготовки фахівців високого рівня для вирішення таких складних комплексних задач, які покладені сьогодні на територіальні громади, в рамках роботи локації доповіла керівниця підрозділу з організації виховної та іміджевої діяльності Полтавського державного аграрного університету Юлія Радочіна.

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: