Підсумкове заняття слухачів курсів з основ бізнесу та економіки Інституту післядипломної освіти ПДАА

Уже традиційним стало чергове підведення підсумків навчання учнівської молоді основам бізнесу та економіки, що проходять в Інституті післядипломної освіти ПДАА.
Цього року програма курсів передбачала вивчення питань з основ маркетингу, тайм-менеджменту, тощо. Заняття, як завжди, проходили у вигляді лекцій, практичних занять, тренінгів, екскурсій.
Кожен приїзд в Полтаву для дітей був днем нових відкриттів, цікавих зустрічей з викладачами, опанування сучасних навичок з економіки та ведення бізнесу.
До проведення навчань школярів залучалися викладачі нашої академії.
Заняття з тайм-менеджменту проводила директор Інституту післядипломної освіти, доцент кафедри менеджменту, к. е. н. Вараксіна Олена Вікторівна. Матеріал був новим і цікавим для слухачів курсів.
Як планувати і заощаджувати сімейний бюджет вчила школярів Дроботя Яна Анатоліївна, к. е. н., доцент кафедри фінансів і кредиту.
Учні побували на кафедрі терапії факультету ветеринарної медицини та відвідали народний музей Полтавської державної аграрної академії.
Школярі були вражені чудовою історією нашого закладу, про що їм розповідала Локес Наталія Володимирівна.
Однак найбільше уваги, було приділено вивченню слухачами курсів основ маркетингу.
Заняття проводив к. е. н., доцент кафедри маркетингу Терещенко Іван Олексійович.
Всі пари були цікавими та пізнавальними для учнів, але найбільше пожвавлення, і це зрозуміло, викликало підсумкове заняття, що проходило у вигляді конкурсу соціальної реклами «СоцРенесарсZ».
Приємно відзначити, що до конкурсу долучилися не тільки слухачі курсів з основ бізнесу і економіки, а і їхні батьки, і навіть цілі родини.
Учасниками були висвітлені важливі соціальні проблеми, а від деяких рекламних роликів у присутніх, навіть, з’являлися «мурашки по шкірі». Діти сміливо та аргументовано доводили свою думку. Враження були незабутніми.
 
Презентації проектів соціальної реклами оцінювало компетентне журі:
  • Громцева Світлана Сергіївна – в. о. директора КУ «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради;
  • Демченко Віталій Миколайович - директор ТОВ «ДАКСІ», випускник Чутівської бізнес-школи;
  • Галич Олександр Анатолійович – декан факультету економіки та менеджменту ПДАА;
  • Вараксіна Олена Вікторівна – директор інституту післядипломної освіти ПДАА.
  • Голова оргкомітету конкурсу соціальної реклами Терещенко Іван Олексійович – доцент кафедри маркетингу ПДАА.
  • Куратор курсів з основ бізнесу та економіки Пономаренко Тетяна Василівна - завідувач відділу Інституту післядипломної освіти.
Приємно відзначити, що перше місце в конкурсі соціальної реклами серед учнівської молоді отримали слухачі курсів: Плугатар Ілля Олегович, учень 9 класу Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чутівського району та Горохов Роман Володимирович, учень 10 класу Новокочубеївської ЗОШ І-ІІІ cтупенів Чутівського району.
Друге місце виборола Шарай Юлія Русланівна, учениця 9-го класу Білоцерківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Великобагачанського району.
Третє місце отримала соціальна реклама слухачів: Олійник Єлизавети та Сідельник Нелі, учениць 7-го класу Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чутівського району.
У номінації «Патріотична реклама» конкурсу соціальної реклами перемогла Столяр Ірина, учениця 10-го класу Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
А сама юна учасниця конкурсу, Бойко Катерина, учениця 2-го класу Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чутівського району здобула перемогу в номінації «Юна креативність».
Журі відзначило також подяками і подарунками усіх учасників конкурсу.
Дякуємо декану факультету економіки та менеджменту за підтримку даного проекту.
За вагомий внесок у виховання соціально активної молоді та розвиток економічної освіти в Україні нагороджено Надію Володимирівну Чернобай, керівника Чутівського районного бізнес-центру.
Шановна Надіє Володимирівно, велика Вам подяка за виховання такої обдарованої молоді.
Всі слухачі бізнес-курсів отримали в подарунок навчальний посібник «Основи започаткування бізнесу та складання бізнес планів» від Інституту післядипломної освіти.
Американська приказка говорить «Якщо ви дасте голодній людині рибину, Ви нагодуєте її на один день. Але якщо Ви навчите людину ловити рибу, Ви забезпечите її на все життя».
Тому, ми твердо переконані, що знання отримані школярами на курсах обов’язково знадобляться в житті і допоможуть у виборі майбутньої професії.