Підвищення кваліфікації спеціалістів галузі тваринництва на просторах ПДАА

Підвищення кваліфікації спеціалістів галузі тваринництва на просторах ПДАА.

5 квітня 2018 року на базі Полтавської державної аграрної академії за підтримки Департаменту агропромислового розвитку  ПОДА при Інституті післядипломної освіти розпочалося підвищення кваліфікації спеціалістів галузі тваринництва. У заході прийняло участь понад 40 спеціалістів аграрної сфери.

Ціллю сучасного підвищення кваліфікації є удосконалення професійних компетенцій та майстерності, необхідних для вдосконалення фахової підготовки.

Навчання розпочалося з вітального слова Палія Олега Борисовича – заступника директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Вараксіної Олени Вікторівни – директора Інституту післядипломної освіти ПДАА, к.е.н., доцента кафедри менеджменту та  Опари Миколи Миколайович – професор кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І. Сазанова ПДАА,  к.с.-г.н., доцент.

Для проведення навчання спеціалістів галузі тваринництва були запрошені провідні викладачі академії та спеціалісти провідних установ, організацій, господарств Полтави, Полтавської області та інших регіонів України:

Войтенко Світлана Леонідівна – завідувач кафедри розведення і генетики сільськогосподарських тварин Полтавської державної агарної академії, професор, доктор сільськогосподарських наук.

Березовський Микола Давидович – головний науковий співробітник лабораторії селекції інституту свинарства і АПВ НААН України, професор член-кореспондент НААН.

Подобєд Леонід Іларіонович – доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач лабораторії годівлі с.-г. тварин інституту тваринництва Національної академії аграрних наук України.

Марченко Валерій Анатолійович - завідувач лабораторії економіки та інновацій, кандидат сільськогосподарських наук інституту тваринництва Національної академії аграрних наук України та інші спеціалісти тваринницької галузі.

Учасниками підвищення кваліфікації були обговорені питання:

  1. Забезпечення епізоотичного благополуччя тваринництва та безпечності харчових продуктів в Полтавській області;
  2. Системи туманоутворення в тваринництві;
  3. Законодавчі вимоги щодо впровадження системи НАССР в сільськогосподарських підприємствах, що мають міні-заводи з переробки продукції тваринництва та інші.

Логічним завершенням навчання на курсах стало вручення Свідоцтв про підвищення кваліфікації.