Плідна співпраця

Підбито підсумки спільної роботи психологічної служби Полтавського державного аграрного університету з практичними психологами Сумського державного університету. В цій роботі, ініційованій Асоціацією психологів вищої школи України, взяли участь магістранти групи ПЛ-71 спеціальності «Психологія»: Богдан Калагурка, Олена Морозова, Анна Солдатенко, Юлія Скоропис і Раїса Іванова.

Практичні психологи розробили та провели для студентів перших – других курсів інженерно-технологічного факультету, факультету агротехнологій та екології, а також навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій соціально-психологічні онлайн-тренінги «Знайомство. Міжособистісний простір у спілкуванні» та «Як розвинути свою креативність?».

 

На тренінгах обговорювалися цікаві й різнопланові питання  міжособистісного спілкування та ефективних стратегій комунікації, самопрезентації, різні аспекти креативності та її необхідність у майбутній професійній діяльності. Були також тестування на визначення рівня комунікативності, вправи на формування групової згуртованості та представлення цікавих лайфхаків ефективного спілкування та розвитку креативності.

Психологи-стажери також розробили програми психологічних тренінгів з тімбілдингу та розвитку стресостійкості.

Вони підготували статті для творчої майстерні «Здоров’я – це наш безцінний дар» з метою обговорення таких тем: «Формування залежностей і причини їх виникнення» та «Як подолати стрес?», а також взяли участь у підбитті підсумків анкетування з оцінки психологічного стану освітнього середовища.

Практичні психологи приділили багато уваги дослідженню психологічних аспектів упровадження дистанційної форми навчання та розробленню пропозицій щодо організації освітнього процесу в режимі онлайн.

Психологічна служба ПДАУ дякує колегам із Сумського державного університету за плідну співпрацю і бажає подальших успіхів у роботі.

 

Аудиторія: 

Діяльність: