Практичні здобутки студентів ПДАА гідно оцінені на обласному рівні!

      Вже четвертий рік поспіль Обласний молодіжний центр Полтавської обласної ради реалізовує проект Школа з основ підприємницької діяльності «Молодь обирає бізнес». Головною метою Школи є залучення молоді до підприємницької діяльності, організація зайнятості молоді шляхом відкриття власної справи, створення нових робочих місць у місті та області. Школа надала можливість безкоштовно пройти навчання з основ підприємницької діяльності та соціального підприємництва. Протягом навчання, що тривало близько двох місяців (травень – червень) учасники Школи прослухали курс лекцій, семінарів та тренінгів у форматі ділових ігор, що моделювали реальні життєві ситуації.
      20 червня 2013 р. у приміщенні актового залу Управління водних ресурсів області відбувся захист бізнес-планів в рамках проекту Школи з основ підприємницької діяльності «Молодь обирає бізнес».   Загалом на огляд експертної ради було подано 30 бізнес-планів, з яких до захисту було рекомендовано 23 роботи. У приміщенні Полтавської галереї мистецтв імені М. Ярошенка 26 червня 2013 р. у форматі світського рауту будо визначено переможців у чотирьох номінаціях:

1. «Зелений туризм»;
2. «Соціальний проект»;
3. «Сфера виробництва»;
4. «Сфера послуг».
      Номінанти були відзначені грамотами, сертифікатами, дипломами, а також грошовими винагородами.

      У чотирьох номінаціях, які були представлені у конкурсі, студенти Полтавської державної аграрної академії здобули перемогу у двох номінаціях:

      Дипломами першого ступеня були нагороджені Юлія П’ятниця, Альона Лесюк, Олена Яблонько за проект «Сорочинська хуторянка» у номінації «Зелений туризм», які відзначили, що: «На сьогоднішній день розвиток сільського (зеленого) туризму є основою для покращення соціально-економічної ситуації на селі, шляхом збереження культурної спадщини села, розвитку комунікаційної структури, створення нових робочих місць та сприяє розвитку людської індивідуальності. Перевагами проекту є висока якістю надання послуг, проведення майстер-класів з народної вишивки, розпису по тканині, різьбленню по дереву, захопливими та цікавими екскурсіями, активною відпочинково-розважальною програмою, що дозволить залучити до відпочинку іноземних громадян і таким чином налагодити не тільки внутрішні, а й зовнішньоекономічні зв’язки. Тому сподіваємося, що наш проект буде суспільно корисним!»

      Диплом першого ступеня та грошову винагороду для розвитку власної справи отримала Тетяна Фулитко за «Соціальний проект» – бізнес-план «Готель для тварин Animal House». Під час захисту Тетяна зазначила, що: «За фахом я лікар ветеринарної медицини, тому ця тема для мене дуже близька. Спілкуючись із власниками тварин, неодноразово чула скарги господарів, що на час відпустки ні на кого залишити домашнього улюбленця. А якщо їм і вдається знайти таку людину, то часто залишаються незадоволеними якістю наданих послуг. Тому метою мого проекту є створення спеціалізованого комплексу для тварин, де крім основних – проживання та харчування їм будуть надані й додаткові послуги (грумінг). А перевагою готелю є те, що тварини перебуватимуть під пильним контролем ветеринарних спеціалістів.»


      Надалі переможцям, які бажають реалізувати свої задуми буде надана допомога місцевих органів влади у вигляді інформаційної та фінансової підтримки.


      Ректор академії професор Валентина Іванівна Аранчій  особисто привітала переможців,  побажала їм успіхів та нових  здобутків.