Презентація Клубу ресурсоефективного та чистого виробництва у рамках програми EU4 Environment

20 листопада 2019 року за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації у стінах Полтавської державної аграрної академії підписано договір про співпрацю та координацію діяльності між Київською міською інноваційною галузевою організацією роботодавців «Центр ресурсоефективного та чистого виробництва» та Полтавською державною аграрною академію. На базі наукової лабораторії енергозбереження та відновлювальних джерел енергії ПДАА буде організовано роботу Клубу ресурсоефективного та чистого виробництва (РЕЧВ), який посприяє ефективній підготовці представників підприємств у рамках реалізації Проєкту.

З вітальним словом до присутніх звернулася ректор академії, професор Валентина Іванівна Аранчій, яка зазначила, що цей захід без перебільшення є важливим кроком до розбудови ресурсоефективного та екологічно чистого виробництва на Полтавщині.

Ідеї раціонального використання природних ресурсів, підвищення якості життя та розвиток сталої економіки є пріоритетними напрямами для нашого закладу вищої освіти. На території академії функціонує наукова лабораторія енергозбереження та відновлювальних джерел енергії, потужним поштовхом для діяльність якої стала реалізація 2010 року міжнародного українсько-польського освітнього проєкту. Це дало змогу значно розширити можливості лабораторії як у методичному, так і в технічному плані. Окрім того, у навчальні плани більшості спеціальностей академії було впроваджено вивчення нової дисципліни – «Енергозбереження та ВДЕ». Тому на запитання студентів «Гроші чи довкілля?» науковці академії дають однозначну відповідь: «Альтернативна енергія дає змогу мати і те, і інше».

Ректорат Полтавської державної аграрної академії висловлює подяку виконавцю Проєкту – Центру ресурсоефективного та чистого виробництва – за унікальну можливість долучитися до організації Клубів ресурсоефективного та чистого виробництва.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: