Про участь у тренінгу з гендерно орієнтованого бюджетування (ГОБ)

26‒27 листопада 2019 р. в адміністративному приміщенні Національного агентства України з питань державної служби (м. Київ, вул. Прорізна, 15) було проведено тренінг для тренерів «Викладання основ гендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі в системі підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», до участі у якому за результатами онлайн-навчання та відбіркового тестування була запрошена завідувач кафедри публічного управління та адміністрування і паралельно викладач Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій д. держ. упр., професор Лозинська Тамара Миколаївна.

Мета тренінгу: оволодіння компетенціями, необхідними для викладання базових тем із застосування гендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі в рамках тематичних курсів системи підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Модераторами тренінгу були експерти проєкту ГОБ Наталія Рябушенко, Оксана Цюпа, Олена Остапчук, Тетяна Іваніна, Марина Шаповал, які надали професійні консультації щодо навчання дорослих і продемонстрували переваги ГОБ, навівши зрозумілі приклади.

У процесі навчання  учасники тренінгу (а це було 30 фахівців з усієї України) не лише отримали додаткові теоретичні знання, а й виконали домашнє завдання та розробили програми тренінгів для різних цільових аудиторій. Корисними були також особисті комунікації та можливість увечері самостійно організувати культурну програму.

Набуті навички дадуть можливість посилити практичну складову підготовки фахівців за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування в Полтавській державній аграрній академії, яка, до речі, була єдиним  аграрним закладом вищої освіти, представленим на тренінгу, а також розширити можливості співпраці між кафедрою публічного управління та адміністрування ПДАА та ЦПК Полтавської області.

Аудиторія: 

Діяльність: