Професор Шаравара Т.О представляла ПДАА на міжнародній науковій конференції

15-16 листопада 2018 р.

в Академії Бізнесу (Акаdemia WSB)

у м. Домброва Гурніча (Республіка Польща)

відбулася ХХІІІ Міжнародна наукова конференція

на тему

«Соціально-педагогічні проблеми сучасної Європи.

Соціальні компетенції у процесі вирішення проблем особи та громади»

 

У конференції брали участь науковці з різних країн світу, зокрема Польщі, Чехії, Словаччини, Литви, Білорусі, Угорщини, України та ін.

Учасників конференції привітали ректор Академії бізнесу, проректор з міжнародних відносин Рафал Ребілас та проректор з наукової роботи Марек Воланчик, а також Збігнев Подраза – мер міста Домброва Гурніча.

На значущості соціальних компетенцій для майбутнього ЄС наголосили знані польські педагоги, науковці, чиї імена відомі далеко за межами республіки, як-от: Мирослава Новак-Дзімянович, Збужко Мелосік, Агнежка Громковська-Мелосік, Януш Морбіцер та ін.

  

 

 

Професори  Маргазета Орловська, Войцех Койс, Євгенія Ростанська, Златіца Бакашова, Ярослав Бальвян порушили теми важливості порозуміння між людьми, зауваживши, що без набуття загальних соціальних компетенцій у сучасних спільнот не буде майбутнього. Водночас звучали теми: інклюзії в сучасне суспільство людей з особливими потребами, соціального захисту малозабезпечених родин, значимості соціальної педагогіки в житті сучасних країн.

 

Полтавську державну аграрну академію представляла професор Шаравара Т.О., завідувач кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін. На секційному засіданні, як один із координаторів, вона порушила тему розвитку соціальних компетенцій та набуття конкретних фахових компетентностей студентами спеціальності «Філологія».  Від академії наукові дослідження для участі в конференції надали  Горб О.О., Шаравара Т.О., Яснолоб І.О., Люлька В.М., Ніколаєнко Ю.О., Сільчук О.В.

Кафедра гуманітарних і соціальних дисциплін факультету обліку та фінансів разом із керівництвом нашого вишу щиро вдячні відповідальним організаторам конференції – професорам Рафалу Ребіласу та Мареку Воланчику.

 

Мітки: 

Діяльність: