Професори ФВМ академії взяли участь у міжнародній конференції

          21-22 березня 2019 року в Університеті М.Коперника (УМК) в м.Торунь (Польща) проходила чергова Міжнародна конференція  «Технології репродукції – поточний стан і перспективи». В її роботі приймали участь  вчені Польщі, Німеччини,  Франції, Угорщини і України. Від України були професори С.М. Кулинич і В.П. Бердник.

           Із доповіддю виступив  С.М. Кулинич (співавтори В.П. Бердник  і  Т.Г. Панасова) на тему «Результати випробування електрометричного методу для виявлення  статевої охоти у корів» причому на польській мові.

           Це вже друга конференція цього року в Польщі, в роботі якої  була і делегація  із ФВМ ПДАА. В Польщі їх проводять за класичним взірцем: заслуховується доповідь і відповіді на запитання. Далі можуть бути доповнення, уточнення та обговорення. Програма конференції вміщується на одній сторінці стандартного паперового листа. Вона розбивається на секції по 4-5 доповідей. Керівники  кожної секції різні. Причому перший із них – професор, доктор наук; а другий (друга) – рангом нижче.

Активними організаторами конференції були директор (декан) ФВМ УМК професор Єджей Ясковский,  професор Павло Сиса і інші.

           Безпосередня зустріч вчених дає можливість обговорити одержані результати чи підняті проблеми, налагодити особисті знайомства і наукові зв’язки, намітити перспективи досліджень. Склалось враження,  що така форма конференцій є набагато ефективнішою, ніж інтернет –конференції, які сьогодні є панівними в Україні.

    21 березня 2019 р. Професори В. Бердник, П. Сиса і С.Кулинич біля входу на територію УМК

 

      

Кабінет цитології, гістології,ембріології.

 

Критий перехід між численними корпусами УМК.

 

Аеропорт м. Бидгошч. В центрі лікар ветеринарної медицини симпатична Магдалина Герудзиньська, яка нас  зустрічала, доставляла на «Вольво» в м. Торунь (біля 50 км) і  проводжала в зворотному порядку.

 

Мітки: