Радіодиктант об’єднав студентів Полтавської державної аграрної академії

         8 листопада 2019 року до написання радіодиктанту національної єдності долучилося 90 здобувачів вищої освіти спеціальностей «Філологія», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Політологія», «Облік і оподаткування», «Економіка», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Міжнародні економічні відносини», «Право», «Менеджмент», «Публічне управління та адміністрування», «Інформаційні системи та технології», «Агрономія», «Екологія», «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва», «Харчові технології», «Агроінженерія», «Галузеве машинобудування».

Основна мета заходу – єднання навколо українського слова.

         Зі вступним словом до присутніх звернулася завідувач кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, к. філол. н., доцент Сизоненко Наталія Миколаївна, яка акцентувала увагу на основних змінах у новій редакції «Українського правопису» (2019).

Цьогорічний диктант мав назву «Від бересту – до «цифри». Традиційно текст диктанту читав мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

         Переважна частина студентів академії продемонстрували достатній рівень опанування орфографічними та пунктуаційними нормами літературної мови.

Пишаймося успіхами здобувачів вищої освіти, які виявили під час написання диктанту високий рівень мовленнєвої культури:

  1. Рибалко Валентина – здобувач вищої освіти 2 курсу спеціальності «Філологія».

  2. Антоненко Яна – здобувач вищої освіти 1 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини».

  3. Пащенко Анастасія – здобувач вищої освіти 1 курсу спеціальності «Філологія».

         Висловлюємо вдячність усім учасникам щорічної акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності»!

 

Мітки: 

Діяльність: