Розмаїття культур – розмаїття світу

14 травня 2021 року доцентка кафедри публічного управління Ірина Шупта за активної допомоги студентського наукового гуртка «Територія науки» та підтримки кафедри публічного управління та адміністрування провела наукову конференцію за підсумками вивчення навчальної дисципліни «Етика ділового спілкування» на тему «Особливості міжнародного спілкування».

У цьому заході взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» денної форми навчання. З матеріалами та доповідями мали можливість ознайомитись і члени студентського наукового гуртка «Територія науки», котрі навчаються за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

З-поміж проблемних питань, яких торкнулися студенти, були, зокрема, такі:

 

  • Бізнес-культура Японії (доповідачка Юлія Пухлякова).

  • Американська модель культури ділових стосунків (доповідач Ілля Завалій).

  • Ділові відносини у Великій Британії (доповідачка Ліна Медяник).

  • Культура ділового спілкування в Італії (доповідачка Анастасія Проскурня).

  • Національний стиль ведення ділових переговорів у Південній Кореї (доповідач Володимир Коваленко).

 

 

  

Сучасний діловий світ надзвичайно цікавий, у ньому велике розмаїття бізнес-культур,  яке є прискорювачем інновацій, що необхідні сучасним компаніям, аби діяти нестандартно. Дедалі більше досліджень вказують на це, однак важливо розуміти, щоб воно спрацювало, потрібна реальна та змістовна взаємодія між колегами різних культур.  Бізнес-культурне розмаїття завжди є позитивним показником, адже воно формує позитивне враження про компанію та відкриває безліч перспектив для  її зростання.  

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: