Розпочалися навчальні практики студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування»

20 червня 2019 року викладачів кафедри публічного управління та адміністрування факультету економіки та менеджменту ПДАА О. І. Сердюк, І. М. Шупту та Т. О. Щетініну, а також здобувачів вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» гостинно зустріли в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області. де у форматі заняття з навчальних практик «Вступ до фаху» (1 курс) та «Служба в органах місцевого самоврядування» (3 курс) відбулася зустріч з членами команди Регіонального центру.

Заступник директора Регіонального центру Ігор Володимирович Клименко ознайомив майбутніх фахівців з роботою центру, детально поінформував про систему безоплатної вторинної правової допомоги, а також про реалізацію права громадян щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги, розповів про досягнення і здобутки Центру та адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги. Окремо фахівець наголосив на важливості взаємодії роботи Центру з органами місцевого самоврядування та їх персоналом.

Здобувачі вищої освіти чітко засвоїли основне завдання Центру – створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вторинна правова допомога покликана забезпечити надання таких видів правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Майбутні фахівці з публічного управління та адміністрування, які в перспективі можуть бути залучені до роботи в системі безоплатної вторинної правової допомоги, виявили великий інтерес до роботи Центру та мали можливість отримати вичерпні відповіді на свої численні запитання. Їх цікавили методи роботи структур системи безоплатної правової допомоги, механізми надання правової допомоги, перспективи розвитку системи тощо.

 

Викладачі кафедри разом із Юлією Юріївною Кикоть, начальником відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку обговорили питання щодо можливості для здобувачів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування проходити виробничі практики на базі Центру. Не залишилось осторонь і питання про посилення тісної співпраці Центру з організації різних інформаційно-просвітницьких заходів серед студентів та викладачів кафедри публічного управління та адміністрування, спрямованих на підвищення їх правової обізнаності та популяризацію високого рівня правової культури.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: