Шевченковий березень

Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира… Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен розвиватись.

Олесь Гончар

 

З нагоди 207-ї річниці від дня народження та на пошану пам’яті великого українського поета, художника й мислителя Тараса Григоровича Шевченка, який своєю творчістю заклав міцний фундамент для розбудови демократичної та високоосвіченої української держави, у бібліотеці університету діє книжкова виставка, яка представляє видання про Шевченка, а також збірки його поезій різних років із фондів бібліотеки.

 

 

Учора на презентацію виставки завітали здобувачі вищої освіти 1 курсу спеціальності 052 Політологія. Завідувач відділу Т. В. Морєва докладно розповіла про кожну книгу, акцентувавши особливу увагу на раритетному виданні «Кобзаря» (1908 р., Санкт-Петербург).

 

Під час огляду літератури майбутні політологи разом із доцентом кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, директором бібліотеки Світланою Макарець в рамках вивчення курсу «Історія політичних вчень» обговорили суспільно-політичні погляди Тараса Шевченка, їхню актуальність для нинішніх і прийдешніх поколінь.

 

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: