Соціальний проект «ЗАВТРА МИР IN UA» для дітей з вимушено переміщених сімей із зони воєнного конфлікту

29-30 серпня 2015 року на території Полтавської державної аграрної академії студентами-стипендіатами 2015 року Стипендіальної програми «Завтра.UA» був проведений перший етап пілотного соціального проекту «ЗАВТРА МИР in UA», що направлений на соціалізацію та адаптацію дітей-переселенців із зони воєнного конфлікту.

Головними організаторами проекту «ЗАВТРА МИР in UA» стали студенти магістранти 2-го курсу Полтавської державної аграрної академії П’ятниця Юлія та Олена Яблонько.

Соціальний проет «ЗАВТРА МИР in UA» був проведений за підтримки Полтавської державної аграрної академії, Фонду Віктора Пінчука та Полтавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час першого дня Проекту (29 серпня) для дітей старшої вікової категорії (14-18 років) був приготований Team-Building (активні та спортивні ігри (футбол, волейбол)) та проведено психологом Полтавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ларисою Миколаївною Кузнєцовой тренінг для учасників та організаторів «Обмін досвідом».

Другий день Проекту (30 серпня) було проведено в українському стилі, а програма вражала своєю різноманітністю. Діти меншої вікової категорії (6-13 років) відвідали майстер-класи з Рослинної аплікації, Тісто-пластики, Аква-гримування, Плетіння браслетів із ризинок та стрічок, плетіння косичок та розважальні рухливі ігри.

Свято закінчилося «солодким столом» для дітлахів та святковим концертом на якому виступив студент 1-го курсу Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка Юрій Кучеренко з власними піснями.

Протягом двох днів проекту неповторну захоплюючу розважальну програму створювала студентка Запорізького Національного Університету Фанагей Тетяна. Також своєю креативністю та проведенням екологічного майстер-класу відзначилася студентка Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського Хамаршех Анастасія.

Свято відвідало понад 30 дітей з вимушено-переміщених сімей із зони воєнного конфлікту.

 Організаторам проекту вдалося не тільки відволікти дітей від пережитого, але й надовго зарядити їх позитивними емоціями та налагодити контакти між ними.

У найближчий час організатори проведуть для дітей цікаві екскурсії по історичних, розважальних та пізнавальних куточках м. Полтава, а виготовлені дітьми речі на майстер-класах будуть реалізовані на благодійній Виставці-продажі.