Спеціальність Публічне управління та адміністрування. Цікаві події першого тижня навчальної практики «Вступ до фаху»

26 червня 2017 року» у здобувачів вищої світи спеціальності «Публічне управління та адміністрування» (1 курс) розпочалася навчальна практика «Вступ до фаху». Її метою є ознайомлення з основними положеннями організації вищої освіти в Україні, організації навчального та виховного процесу в ПДАА, змістом та сферою майбутньої професійної діяльності, досвідом та особливостями діяльності державних установ та організації, органів місцевого самоврядування.

Тема:  ІСТОРІЯ І ТРАДИЦІЇ ВНЗ

Здобувачі вищої освіти ознайомитися з минулим, сьогоднішнім та досягненнями свого навчального закладу під час відвідування Музею історії Полтавської державної аграрної академії.

Музей історії Полтавської державної аграрної академії створено 13 жовтня 1970 року. У 2004 році музею присвоєно статус «Народний музей». На сьогодні тут знаходиться близько трьох тисяч експонатів, із яких більшість – оригінальні. Значна частина становить історичну, наукову та мистецьку цінність. Заслуговують на увагу й меморіальні речі. На цей час триває реекспозиція музею.

Чудову розповідь завідувача музею Локес Наталії Володимирівни уважно слухала молодь.

Тема:  ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ТА
ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ У ВНЗ ТА НА ФАКУЛЬТЕТІ.  СТУДЕНТСЬКЕ
САМОВРЯДУВАННЯ

Студентське самоврядування ПДАА є невід’ємною частиною його громадського самоврядування, а участь в ньому є вагомим внеском в кар’єру майбутнього фахівця з «Публічного управління та адміністрування».
В цьому переконав здобувачів вищої освіти в минулому голова студентської ради факультету економіки та менеджменту ПДАА, голова студентської ради ПДАА, студентський мер м. Полтава, а сьогодні депутат міської ради Олександр Глазов. Він детально пояснив роль органів студентського самоврядування ПДАА та факультету в організації навчального процесу, побуту та відпочинку.

Олександр Глазов також зацікавив молодь розповіддю свою про роботу в постійній комісії з питань розвитку культури, освіти, фізкультури, спорту та молодіжної політики, підтримки ветеранів війни та учасників АТО, соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства і дитинства Полтавської міської ради. Згадав і про свою трудову діяльність як головного фахівця КО «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради.

Тема:  ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ВНЗ

З метою усвідомлення ролі бібліотеки як центру інформаційного забезпечення здобувачів вищої освіти здобувачі вищої освіти відвідали Полтавську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. П. Котляревського.

Молодь ознайомилася з порядком запису до Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського, правилами користування, структурою бібліотеки, її ресурсами (каталогами і картотеками, електронним каталогом, віртуальними виставками), виданнями (зведеним каталогом періодичних та інформаційних видань, які передплачені провідними бібліотеками м. Полтави), послугами, програмами та проектами тощо.
У відділі мистецтв здобувачі вищої освіти оглянули спільну виставку картин та етюдів Леоніда Колєснікова та Миколи Лахижі «Літо мандрівників-2».

Микола Лахижа – науковець, педагог. В минулому – держслужбовець (Управління внутрішньої політики облдержадміністрації та Управління державної служби ГУДСУ в Полтавській області, з 1998 по 2014 рік).

Микола Лахижа – це не тільки держслужбовець, а ще й митець!

 На виставці «Літо мандрівників-2» Микола Лахижа представив свої роботи, які пов’язані з літніми мандрами. Його ліричні пейзажі – сонячні та яскраві. В кожному з них – любов до природи. На полотнах митця багато краєвидів полтавського краю (Миргородщина, Новосанжарщина, Оржиччина).
Здобувачі вищої освіти залишили в книзі відгуків свої зворушливі слова подяки талановитому фахівцю сектору публічного управління.

Тема:  ДОСВІД РОБОТИ
ОРГАНІЗАЦІЙ ПУБЛІЧНОЇ СФЕРИ

Кульмінацією першого тижня навчальної практики «Вступ до фаху» було виїзне практичне заняття на базі Білоцерківської територіальної громади.
Білоцерківська територіальна громада утворена шляхом добровільного об’єднання громад чотирьох сільських рад Великобагачанського району Полтавської області: Білоцерківської, Подільської, Бірківської та Балакліївської сільських рад. Територія громади складає 200,5 кв. км.

Здобувачі вищої освіти зустрілися з головою громади Лещенком Іваном Васильовичем та отримали від нього вичерпну інформацію що до розміру, складу, інфраструктури Білоцерківської територіальної громади, структури бюджету громади та її динаміки, результатів використання бюджету, реалізованих та перспективних проектів. Запитань у молоді до голови громади було надзвичайно багато!

Здобувачам вищої освіти пощастило поспілкуватися і з сільськими старостами: Ольховим Анатолієм Васильовичем (с. Балаклія), Падалій Ніною Петрівною (с. Бірки), Доброскок Надією Іванівною (с. Поділ). З перших рук майбутні фахівці дізнавалися про їх складну буденну, але таку вагому роботу.
Молодь відвідала також Балакліївський старостинський округ, завітала до ошатного дитячого садочку Балакліївського навчально-виховного комплексу.

Побували і на збудованому заново мосту через р. Псел, що став для селян не просто місцем для пересування людей і транспорту, а й променадом для зустрічей і весіль.

У Білоцерківської територіальної громади, що входить до 20 самодостатніх громад України – велике майбутнє. Працювати для якісних змін у всій громаді – такий девіз обрали в ОТГ.

Здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управлінні та адміністрування» бажають Білоцерківській територіальній громаді процвітання!!!

Нехай черпає вона силу для цього від чарівної навколишньої природи!
ЇЇ краса неповторна!