Співпраця Науково-практичного центру ПДАА та Регіонального фонду підприємництва по Полтавській області

Полтавська державна аграрна академія та Регіональний фонд підприємництва по Полтавській області підписали Програмну угоду про співпрацю  в галузі підтримки малого і середнього бізнесу. Для реалізації основних завдань Програмної угоди при відділі із забезпечення освіти дорослих та інноваційного розвитку Полтавської держаної аграрної академії створено Науково-практичний ресурсний центр.

В січні місяці Науково-практичним ресурсним центром та Регіональним фондом підприємництва по Полтавській області проведено спільний навчальний  практикум  на підтримку  і розвиток жіночого підприємництва як однієї зі складових гендерних відносин в Україні.

Заключний семінар практикум в рамках реалізації ініціативи на тему: «Розвиток жіночого підприємництва в невеликому місті: ідеї та практики», зібрав місцевих жінок підприємниць різної категорії та різних інститутів громадянського суспільства: студентів Хорольського агропромислового коледжу ПДАА, викладачів, громадян, які перебувають на обліку в Хорольській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості та інші ініціативні особи, кого зацікавила тема підприємництва та привабили варіанти входження у світ бізнесу. Впровадження ініціативи «Розвиток жіночого підприємництва в невеликому місті: ідеї та практики» проводилося в форматі міні-лекцій, які для учасників заходів читали кращі фахівці й модератори: керівник проекту, генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в Полтавській області, сертифікований тренер Кузьменко Н.В.; кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки підприємництва Полтавської державної аграрної академії Калініченко О.В. та інші запрошені особи.

Протягом трьох днів (17 січня, 23 січня, 24 січня) проводились такі семінари-практикуми, відбувались міні лекції дискусії, обмін досвідом та планування подальших кроків, присутні ознайомились із циклом управління і реалізації підприємницького проекту , структурою та методикою складання   бізнес- плану. Також ознайомились із Кейсами  успішних  підприємницьких    проектів профінансованих Фондом, програмами мікрокредитування, фінансової допомоги для підприємців (МОМ) .

Науково-практичний ресурсний центр Полтавської аграрної академії і надалі залучатиме провідних фахівців для забезпечення реалізації основних принципів Програмної угоди про співробітництво та розробки і здійснення програм і проектів, спрямованих на всебічний розвиток і підвищення комплексних ініціатив у сфері інтелектуального підприємництва відповідно пріоритетних  напрямів спільної діяльності.

Довідкова інформація: Проект ««Розвиток жіночого підприємництва  в невеликому місті: ідеї та практики» є ініціативою та фінансується  Міністерством міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України (АМУ) та проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС).

Мітки: