Співпраця з Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я»

27 жовтня 2020 року спеціалісти Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» у режимі онлайн-конференції провели просвітницьку зустріч з усіма кураторами академічних груп Полтавської державної аграрної академії на тему: «Захист прав та протидія насильству».
Наталія Златопольська, заступниця директора фонду, ознайомила науково-педагогічних працівників академії з презентацією, в якій були висвітлені такі питання: класифікація видів домашнього насильства та їхні прояви; поведінка учасників насильницьких дій; виявлення насильства; перелік установ, до яких можуть звернутися потерпілі від насильства і отримати кваліфіковану допомогу.

 

Юлія Козаченко, начальник відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області, доповіла про юридичний бік організації захисту потерпілих від домашнього насильства.
Як зазначає проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку академії Т.О. Шаравара наголосила: «Академічна спільнота реагує на Указ Президента України від 21 вересня 2020 року № 398 «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства». Оскільки статистика свідчить про системне зростання кількості жертв домашнього насильства в Україні, освітяни, які виконують обов’язки кураторів академічних груп, прагнуть бути обізнаними з цією темою, знати механізми виявлення насильства та запобігання насильницьким діям, адже захист прав молоді є пріоритетом для нашої освітянської спільноти».
Співпраця з фондом дає змогу кураторам отримувати найрізноманітніші науково-методичні матеріали просвітницького змісту, з якими можна знайомити студентів. В академії також і надалі заплановано низку зустрічей з представниками фонду в онлайн-форматі.