Співпраця з Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я»

28 жовтня 2020 року спеціаліст Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я», консультант зі здорового способу життя, соціальний працівник проєкту «Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» Володимир Ходунай у режимі відеоконференції провів просвітницьку зустріч із кураторами академічних груп Полтавської державної аграрної академії на тему «Психоактивні речовини: ризики і наслідки вживання». До відеоконференції приєдналося 90 учасників.

Актуальність зустрічі насамперед була зумовлена гостротою проблеми, яка існує в нашому суспільстві, адже статистика вживання психоактивних речовин молоддю приголомшлива. Зокрема, пан Володимир зазначив, що 50 % учнів віком від 13 років мають досвід тютюнопаління; 85 % віком від 15 до 16 років вживали алкоголь і кожен 5-й підліток робить це від 3-х до 10-ти разів на тиждень; 23 % опитуваних підлітків визнали, що після вживання алкоголю вчиняли конфлікти.

 

Освітянська спільнота усвідомлює нагальність проблеми, адже обізнаність із цією темою дасть змогу вжити профілактичних заходів, зокрема у молодіжному студентському середовищі. Під час зустрічі були глибоко проаналізовані питання виявлення ознак і наслідків вживання седативних речовин, стимуляторів і галюциногенів. Водночас куратори дізналися про те, які канали поширення інформації серед молоді про місця доступу до наркотичних речовин існують, і яких заходів вживають координатори молодіжних проєктів для запобігання поширенню такої інформації.

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: